Donum4U – gravírozott és fényképes ajándékok egy helyen │KISZó-portré

A Benében élő Tarpai família mindig is családi vállalkozással foglalkozott. Korábban pékséget vezettek, ám azzal pár évvel ezelőtt felhagyva úgy döntöttek, egy egészen másba vágják a fejszéjüket. Tarpai Ferencnek évek óta hobbija a gravírozás, így az ő keze alatt születnek a szép és egyedi ajándéktárgyak, a nővére, Katalin pedig beregszászi kis boltjuk irányításával foglalkozik.

Hegedűs Csilla

– Másfél évvel ezelőtt, tavaly májusban nyitottuk meg a kis üzletünket. Nem jól időzítettünk, mert épp a járvány kellős közepén történt ez, de akkor volt lehetőségünk beköltözni a helyiségbe. Ám ahhoz képest reményünkön felül kezdtünk el működni, a testvérem által készített ajándéktárgyak sok embernek elnyerték a tetszését – fejtette ki Lengyel Katalin üzletvezető.

Beszélgetésünk közben kiderült, az ajándékgyártás már sokkal korábbra nyúlik vissza, az ügyes kezű fiatalember több mint öt éve foglalkozik ezzel, s az évek alatt egyre nagyobb fantáziával születtek a szebbnél szebb dísztárgyak, az ötletes, vidám és dekoratív gravírozott faliórák, képkeretek. Később már áttértek a nyomtatásra is, így vicces, megható, szerelmes szövegek és minták kerülnek kerámiára, kávéscsészére, bögrékre, üvegre, textilre, kötényekre, vászon táskákra, díszpárnákra stb.

– Tulajdonképpen kis srác korom óta érdekeltek a kreatív dolgok, azok elképzelése, majd elkészítése. Az internet is sokat segített abban, hogy belevágjak, így vásároltam egy lézergravírozó gépet, előbb csak kisebb ajándéktárgyakra, húsvágó deszkákra, apróbb dobozokra gravíroztam, aztán jöttek a nagyobb ötletek és tárgyak – vette át a szót Ferenc. Hozzátette, az üzletben megannyi ajándéktárgy közül lehet választani, de megrendelésre is készít egyedi darabokat.

– Most éppen mi a legkelendőbb? – érdeklődtünk tovább.

– Mindig a nagyobb ünnepekhez igazodva készítem az ajándéktárgyakat. Legutóbb megrendelésre a pedagógusnapra készítettem megannyi tárgyat, most pedig jönnek a híres névnapok, az Erzsébet, a Katalin, az András, a Ferenc, aztán a Miklós és a karácsony. Lassan ezekre készülünk, s úgy gondoljuk, hogy sok lesz a munkánk, ami természetesen mindig nagy öröm számunkra – jegyezte meg Ferenc, s hozzá is látott a munkához. A következő hetekben tehát sok szép névnapi köszöntő, üdvözlőlap, karácsonyfadísz, karácsonyi hangulatú ajándéktárgy készül majd el a kis műhelyben a vásárlók legnagyobb örömére.

És még egy gondolat az üzlet nevéről. Katalin kifejtette, a Donum4U magyarul Ajándék neked. A Donum latin szó, s azt jelenti, hogy ajándék, míg a 4(for)U angol szójáték a neked szót rejti.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó