Munkács szárnyal, új edző Minajban

A Premier Liga ugyan szünetelt, de a két alacsonyabb osztályban érdekelt kárpátaljai csapatunk nem unatkozott, 2-2 bajnokin is túl vannak. Az Ungvári FC hárommeccsesre növelte veretlenül megvívott bajnokijainak számát, de aztán újabb bukta jött. A Munkácsi FC két újabb sikerével már ötödik a tabellán.

Az Ungvári FC lassan kezd belerázódni az első ligába. Kilenc játéknap után egyetlen ponttal szerénykedett a táblázat legalján, de az elmúlt négy fordulóban 5 pontot is szerzett, igaz, a sereghajtó pozícióból még mindig nem sikerült elmozdulni. A VPK-Agro elleni idegenbeli iksz és a Kreminy elleni hazai siker után értékes, 1–1-es döntetlen következett az Agrobiznesz otthonában. Viktor Rjasko a hajrában mentett pontot csapatának. A legutóbbi, 13. játéknapon azonban újabb vereség csúszott be. Kedd délután az ungváriak hazai pályán szenvedtek 1–0-ás vereséget a hozzájuk hasonlóan szintén újonc Pogyilja Hmelnickij ellen. A meccs egyetlen gólja a 8. percben született, de a válaszra kevésnek bizonyult a hátralévő idő.

A Munkácsi FC két hazai győzelemmel az ötödik helyre ugrott, ami újoncként nem kis fegyvertény. A Dnyipro ellen Makszim Hirnij és Vaszil Luciv találatával 2–1-re győzött a derceni alakulat, majd az AFSZK Kijev ellen következett egy újabb siker (2–0), amit Vitalij Dubilej és Hirnij góljai szállítottak. Egy fordulóval az első kör zárása előtt Vitalij Sumszkij legénysége csupán 3 pontra van a feljutást érő második helytől.

Az edzőváltás sem segített a Minajon

A bajnoki szünetet kihasználva Minajban megtalálták a menesztett Vaszil Kobin utódját. Igor Leonov a Sahtar Doneck kötelékéből érkezett. Az 54 éves szakember játékosként négy ezüstérmet és két Ukrán Kupát nyert a narancssárga mezesekkel. Élvonalbeli edzői múltja is van, miután korábban az Iljicsivec Mariupolt és az Arszenal Kijevet irányította. Asszisztensként vele tart Kárpátaljára Mihajlo Sztarosztyak, a Sahtar és a válogatott egykori nagyszerű jobbhátvédje is. Bemutatkozása október 17-án esedékes, amikor a Minaj Csernyihivet látja vendégül. A bajnoki szünetet egy kisvárdai edzőmeccsel használta ki a kiesőhelyre visszacsúszott klub, amelyen 4–1-es vereséget szenvedett az NB I idei meglepetéscsapatától.

Forrás:
KISZó/DGY
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó