Pénznyelő bankautomaták: problémát jeleznek a PrivatBank ügyfelei

A PrivatBank számos ügyfele jelentette a kellemetlen problémát, miszerint készpénzfelvétel során a bankautomata nem adta ki a kért összeget, ám a pénzt levonták a számláról.

A panaszokat a pénzügyminisztérium honlapján rögzítették.

Az egyik ügyfél arról számolt be, hogy a bank kétezer hrivnyával “rövidítette meg”.

“A PrivatBank automatái ellopják a pénzt. Legyenek nagyon óvatosak, feltétlenül számolják át a kiadott összeget… Válasszanak megbízhatóbb bankot” – írta a felháborodott ügyfél.

Az állami tulajdonú pénzinézet egyelőre nem válaszolt erre a megjegyzésre.

Volt olyan ügyfél, aki arról tájékoztatott, hogy másik bank által kibocsátott bankkártyával végzett készpénzfelvétel során történt némi fennakadás az összeg kiadásában.

“Kétezer hrivnyát kiadott, majd a következő próbálkozásra technikai hibát jelzett. Azonban kiderült, hogy mindkét művelet sikeres volt, így a pénzt leírták a számláról” – panaszolta a kliens. Elmondása szerint a bank azt tanácsolta, hogy a forródróton keresztül lépjen kapcsolatba a bankkal, onnan azonban a kártyát kibocsátó bankhoz irányították.

“Megdolgoztam a pénzemért, és most nincs miből élnem, mert az ATM elnyelte azt” – összegezte a kétségbeesett ügyfél.

“A magunk részéről minden szükséges információt megadunk az összeg visszatérítéséhez, ám ehhez a szabályozás szerinti kérvény szükséges” – válaszolta a bank munkatársa.

A panaszáradatból kiderült, előfordult olyan is, hogy a gép hibát jelzett, ám 14 ezer hrivnyát leírt a kártyáról.

“Az ügyfélszolgálat kijelentette, hogy egy napot kell várni a megoldásra. Mivel sürgősen szükségem volt a pénzre, a hitelkártyámat kellett használni. Erről a bankról semmi jót nem tudok mondani” – fejtette ki az egyik károsult.

Válaszul a bank képviselője bocsánatot kért, mondván, hogy a pénzinézet nem akadályozta az ügyfelet a készpénzfelvételben.

“Az ATM meghibásodása véletlen, ami semmiképpen sem jelzi egészében a bank szolgáltatásainak minőségét” – érvelt a PrivatBank alkalmazottja.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó