Kelet-ukrajnai háborús kiállítás nyílt a munkácsi várban (FOTÓK)

Már eddig is működött egy ATO-s múzeum a munkácsi várban, amely a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban elesett kárpátaljai katonáknak állított emléket. Ez most kibővül, a kiállított tárgyakon keresztül mutatják be az immár 8 éve a válságövezetben harcoló katonák életét, írja a Mukachevo.net hírportál.

A Munkácsi Történeti Múzeum új állandó kiállításának megnyitójára csütörtökön került sor, az ünnepségre számos magas rangú tiszt és a kelet-ukrajnai frontot megjárt katona is ellátogatott.

A gyűjtemény létrehozásának és a múzeum megalapításának ötlete Anatolij Hotykótól származik, aki a megnyitón elmondta, az embereknek ismerniük kell a jelenkor történelemét. Rámutatott, az újonnan létrehozott múzeum falai között érezhető, hogy az ország keleti részében épp történelmet írnak.

A kiállítási tárgyak egytől egyig a válságövezetből származnak. Fegyverek, ruhák, katonák személyes használati tárgyai kerültek bemutatásra. Az exponátumok között van egy katonai sisak, amely megjárta a Majdan téri forradalmat és a kelet-ukrajnai háborút is.

Rengeteg fotót és portréképet is tartalmaz a tárlat, amelyek a legkendőzetlenebb módon ábrázolják a háborút.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó