Nagydobronyi kistérség: összefogással bizonyítják a közösség erejét; Mikor engedélyezhetik a kettős állampolgárságot?; Szigorúbb közlekedési rend, kötelező vakcinálás

A Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉NAGYDOBRONYI KISTÉRSÉG: ÖSSZEFOGÁSSAL BIZONYÍTJÁK A KÖZÖSSÉG EREJÉT – Nagy Ferenc: célunk, hogy a településeket az itt lakók számára élhetőbbé, a befektetők részére pedig vonzóbbá tegyük.

👉MIKOR ENGEDÉLYEZHETIK A KETTŐS ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT? – Nehéz eldönteni, valós-e a szándék vagy csak időhúzásról van szó?

👉BETHLEN-NAP HUSZTON– IMMÁR NYOLCADIK ALKALOMMAL – A rendezvény a nemzeti közösségek egymás iránti tiszteletéről tanúskodott.

👉SZIGORÚBB KÖZLEKEDÉSI REND, KÖTELEZŐ VAKCINÁLÁS – Novembertől kötelezővé teszik a védőoltást az állami alkalmazottak számára.

👉FŐHAJTÁS AZ ARADI VÉRTANÚK ÉS BÁRÓ PERÉNYI ZSIGMOND MÁRTÍROMSÁGA ELŐTT – A KMKSZ Beregszászi Alapszervezete szervezésében az aradi vértanúkra emlékeztek a beregardói Perényi kastély kertjében.

👉AZ 1944-ES BOMBÁZÁS ÁLDOZATAIRA EMLÉKEZTEK BEREGSZÁSZBAN – A Vérke-parti városban október 9-e az 1944. évi szovjet bombázás mintegy 250 áldozatának gyásznapja.

👉HARMINCHÉT VÉGZŐS MELLÉRE TŰZTÉK FEL A REMÉNYSÉG ZÖLD SZALAGJÁT – A zöld szalag csak akkor ér valamit, ha mögötte magasztos célok vannak.

👉BÁLOZTAK A NAGYCSALÁDOSOK – Immár harmadik alkalommal rendezték meg a nagycsaládos szüreti bált, a helyszín a makkosjánosi Helikon Hotel volt.

👉25 ÚJ TAGGAL BŐVÜLT A KÁRPÁTALJAI VENDÉGFOGADÓK LISTÁJA – A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács (KMTT) immár harmadik alkalommal szervezett turisztikai tanfolyamot Jó gyakorlat a falusi turizmusban címmel.

👉AZ UKRAJNAI LAKÁSÁLLOMÁNY FÁJÓ PONTJA – A „hruscsovkák” ideje még a 2000-es évek elején lejárt.

👉„ÉN KÉPES VAGYOK RÁ, TE IS” – A cél – a korlátolt képességű emberek integrálása.

👉NINCS MÉG MINDEN VESZVE – Bujdosó Ivett publicisztikája.

👉MIKOR LESZ UKRAJNÁBAN HIVATALOS NYELV A PORTUGÁL? – Horváth Sándor véleményírás

👉VAN FONTOSABB A FACEBOOKNÁL – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzése.

👉OKTÓBER A MELLRÁK ELLENI KÜZDELEM HÓNAPJA – A rózsahölgyek a megelőzés fontosságára figyelmeztetnek.

👉„…NEM VONOK LE ELHAMARKODOTT KÖVETKEZTETÉSEKET” – Kulcslyuk rovatunk vendége Harangozó Miklós tiszaújhelyi görögkatolikus pap.

👉KÁRPÁTALJÁN KÖZEL 2000 ELSŐST KÖSZÖNTÖTT A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG – A Rákóczi Szövetség ajándékai jelentős terhet vesznek le a szülők válláról.

👉VERSEK IHLETTE GRAFIKÁK – Holló Katalin grafikus, keramikus kiállításának megnyitójára hétfőn, a beregszászi konzulátus Munkácsy Mihály Galériájában került sor.

👉„A KÖZÖS MUNKA TESZ MINKET ERŐSSÉ” – Kürti Ákost és feleségét, Flórát a folytonos tenni akarás vezérli. Lépésről lépésre, tudatosan haladnak céljaik felé.

👉ELKERÜLHETETLEN A NYUGDÍJPÉNZTÁRAK BEVEZETÉSE – Tíz százalékkal is csökkenhetnek a nyugdíjak Ukrajnában.

👉MÁRKÁS RUHÁK ÉS SZARVASGOMBAMÁRTÁS – Élelmes csempészek a Tisza ellenőrzőponton.

👉SZERTEFOSZLÓ MAGYAR ÁLMOK – Ukrajna magára talált, kárpátaljai debütáló a válogatottban.

👉KIÁLLÍTÁS ZICHERMAN SÁNDOR ALKOTÁSAIBÓL – Zicherman Sándor ungvári születésű nemzetközileg elismert festő, szobrász, éremművész és grafikus alkotásait felvonultató tárlat nyílt Magyarország Ungvári Főkonzulátusán.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV📺 csatornák műsorkínálata mellett humor😂, bulvár💋, recept🥘, teszt📑, életmód 🤸‍♀️ és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp♉. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban🏣, online 💻 a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó