Az Európai Bizottsághoz fordult a Naftogaz

A Naftogaz felkérte az Európai Bizottságot, hogy harmadik félként csatlakozzon a Északi Áramlat-2 minősítéséről szóló vitához, írja az Ukrajinszka pravda Olga Sztefanisina, Ukrajna európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes nyilatkozatára hivatkozva.

Sztefanisina hozzátette, hogy Ukrajna és az Európai Bizottság az EU speciális ügynökségéhez fordult, hogy készítsen elfogulatlan elemzést az Északi Áramlat-2 megvalósításával járó kockázatokról.

Az Oroszországot Németországgal a Balti-tenger alatt összekötő Északi Áramlat-2 gázvezetékpár egyikét már elkezdték feltölteni földgázzal tesztelés céljából. A projekt tényleges megkezdéséhez azonban független szállítási rendszerüzemeltetőként történő bejegyzésére van szükség.

A Szövetségi Hálózati Ügynökség szeptember 13-án megkapta az Északi Áramlat-2 tanúsítvány iránti kérelmet. Ezzel kapcsolatban várhatóan 4 hónapon belül döntés születik.

A határozattervezetet ezután átadják az Európai Bizottságnak, melynek két vagy négy hónapon belül ki kell értékelnie a projektet.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó