Isten mindig velünk van és nem hagy el minket ● Kárpáti Igaz Szó

Szalagavató ünnepség a Nagyberegi Református Líceumban

„Mert én veled vagyok, megőrizlek téged, akárhová mégy, és visszahozlak erre a földre. Bizony nem hagylak el, amíg nem teljesítem, amit megígértem neked.” A Mózes első könyvéből választott ige emlékeztette a Nagyberegi Református Líceum szalagavató ünnepsége résztvevőit arra, hogy akármilyen nehéz körülmények közé kerülünk, Isten mindig velünk van és nem hagy el minket. Ez az ígéret, a gondokkal teli időszakainkban biztat minket, elfeledteti a csüggedésünket.

Hegedűs Csilla (Beregszász)

A Beregszászi Városi Művelődési Ház nagytermében megtartott szalagtűző ünnepeltjeit, a végzősöket a következőképpen köszöntötték: Előttetek most az eddigiekhez képest sűrűbb és nehezebb időszak áll, de pont ilyenkor jó hallani az Úr üzenetét. Neki köszönhetjük ezt a mai ünnepséget is, mert ilyen alkalmakat készít számunkra, ahol közösen hálát adhatunk, áldhatjuk az Ő nevét az irántunk való szeretetéért.

Tóth László, a líceum lelkészigazgatója Isten igéjét hirdette.

– Istenünk igéjének egy nagyon fontos tanítását szeretném ma mindannyiunk szívére-lelkére helyezni. Mégpedig azt, hogy a mi Istenünknél szinte minden másként van, mint ahogyan mi ebben a világban azt látjuk és tapasztaljuk. Az Ő biztatása, igéje mindig egyfajta kihívás számunkra, hiszen olyan biztatással, igei tanítással találkozunk, amihez nem vagyunk hozzászokva… – mondta. Hozzátette, a bölcsességet ne csak képviseljük, hanem vigyük, hirdessük, mert bölcsességgel mindig, mindenhol életeket menthetünk.

– Adja az Úr, hogy ez a mai nap is sok, Istentől jövő bölcsességnek legyen a forrása számunkra, és kívánom a diákoknak és mindannyiunknak, akik itt vagyunk, hogy ezeket szívleljük meg, vigyük magunkkal, és a magunk helyén közvetítsük tovább

– zárta szavait a lelkész.

A beregszászi külképviseletet Békésyné dr. Lukács Angéla konzul képviselte. A diplomata a diákokhoz szólva kiemelte, a feltűzött szalag jelképezzen minden szépet és jót, amit iskolájuktól, almamaterüktől eddig kaptak. Hiszen Móricz Zsigmond szavaival: „Az öröm abból ered, ha valaki meg tudja látni azt, ami szép és jó az életben”.

– Ez a szalag adjon hitet, erőt önöknek az elkövetkezendő hónapokban tanulmányaik befejezéséhez, álmaik szerinti pályaválasztásukhoz, az új életszakaszukhoz vezető úton

– fogalmazott a konzul.

Nagy Béla, a KRE főgondnokának köszöntő levelét Gálfi Dezső, a 11.A osztályfőnöke olvasta fel. Mint azt a KRE főgondnoka kiemelte, nagy tétje van a következő időszaknak a végzősök számára, hiszen dönteniük kell a jövőt illetően. Ehhez a döntéshez kívánt bölcsességet és Isten segítségét a fiatalok számára.

– A mai napon intézményünk 26 végzős tanulójának tűzzük fel a reménység zöld szalagját. Lehet, hogy a megváltozott körülmények miatt most kevesebben vagyunk itt, mint máskor, de örömteli az, hogy megtehetjük ezt – kezdte köszöntőjét Kovács András. A líceum oktatási igazgatója a zöld szalag üzenetére fókuszálva kifejtette, a reménység zöld szalagja sok dologra figyelmeztet. – Figyelmeztet arra, hogy maturandusok lettetek, avagy avatandó, vizsgát tenni készülő végzősök, akikre a folytatásban jóval több feladat vár, mint eddig. És arra is, hogy az elmúlt években sok emlékkel és élménnyel gazdagodtatok, és arra, hogy mennyire rohan az idő.

Immár nektek adatott meg a lehetőség, hogy bizonyítsatok, és merítkezzetek a szép emlékeitekből, mert ezek erősítenek meg titeket a jövőben is

– intézte szavait az ünnepeltek felé az igazgató, a 11.B osztályfőnöke.

A reménység zöld szalagját Gálfi Dezső és Kovács András osztályfőnökök tűzte fel tanítványai mellére. Elhangzott, ez a szalag egyszerre választ el és köt össze. Elválaszt a középiskolás évektől, viszont ez lesz az, ami majd a későbbiekben összeköti őket az intézménnyel, amelynek köszönhetően rengeteg közös élményt élhettek át diáktársaikkal, tanáraikkal. Az ünnepélyes pillanatokat követően a 10.A és 10.B osztályosok versekkel, énekekkel köszöntötték idősebb társaikat.

A végzős osztályok bizonyságtétele, verses-énekes műsora zárta a szalagtűző ünnepséget. Zárszót Tóth László lelkészigazgató mondott.

Forrás:
KISZó/Fotók: Hegedűs Csilla

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó