Minaji FC: rendet tenne a fejekben az új tréner

Bemutatkozott a Minaji FC kispadján az új vezetőedző, Igor Leonov. Az Ungvári FC talán a másodosztály eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy sereghajtóként legyőzte a feljutásra álló Aljanszot, ráadásul vendégként, Szumiban. A Munkácsi FC kevésbé zárt jó hetet.

A Minaji FC jó kezdés után csak bukdácsolt az előző fordulókban, ami Vaszil Kobin állásába került. Mint megírtuk, a Sahtar Doneck kötelékéből Igor Leonov érkezett a helyére. A szakmai stáb tagja lett Mihajlo Sztarosztyak, a Sahtar és az ukrán válogatott egykori kiváló jobbhátvédje is. Bemutatkozásukra a Deszna Csernyihiv ellen került sor hazai pályán. Az új tréner változtatott a hadrenden, visszatért a 4–4–2-es felálláshoz: Kucser – Honcsar, Vekljak, Matic, Szinyohub – Ahmedzade, Petruszenko, Meszhi (Knis), Bilonog (Bajdal ) – Kulijev (Hahljov), Visnyevszkij (Szeleznyov).

Igor Leonov Minaj FCMindkét oldalon akadtak helyzetek jócskán, de gólt mégsem hozott a találkozó, Visnyevszkij és Szeleznyov még az üres kaput sem tudta eltalálni. Ennek ellenére Leonov (kis képünkön) első meccsértékelőjében pozitívan jellemezte csapata hozzáállását. Kifejtette, támadófocit szeretne játszani új csapatával, s szerinte erre alkalmas is a keret. Szerinte a fejekben kell egy pici rendet tenni, mert pszichés gondokat lát. Úgy gondolja, a futballisták kvalitásai alapján a Minaji FC-nek nem a kiesés ellen kellene harcolnia. Az eddig eltelt 11 fordulóban a csapat 7 pontot gyűjtött, amivel a tizenharmadik helyet foglalja el. Október 24-én, vasárnap kiesési rangadó vár Szeleznyovékra, Lembergben lépnek pályára az FK Ruh ellen. A szezon eddigi két ilyen alsóházi rangadóját, a Veresz Rivne és az FK Lviv ellen elvesztette az együttes, a Ruh ellen egyszerűen nem szabad hibázni.

A Bajnokok Ligája-meccsekre készülő Dinamo és Sahtar kiütéses győzelemmel hangolódott. A fővárosiak Lembergben rúgtak egy négyest, Roberto De Zerbi legénysége még ennél is nagyobb verést mért az idén gyengélkedő Zorjára. A két ukrán sztárcsapat között maradt a három pontos különbség Mircea Lucescuék javára, a nemzetközi porondon pedig spanyol nap vár rájuk. A donecki alakulat a Real Madriddal, a kijeviek a Barcelonával találkoznak.

Az ukrán Premier Liga 11. játéknapján: Sahtar–Zorja Luhanszk 6–1, FK Lviv–Dinamo Kijev 1–4, Mariupol–Metaliszt-1925 Harkiv 1–2, Dnyipro–Kolosz Kovalivka 2–0, Olekszandrija–Vorszkla Poltava 1–2, Minaji FC–Deszna Csernyihiv 0–0, Csornomorec–Veresz 0–1. Az Ingulec–Ruh bajnokit később játsszák.

Az élboly állása: 1. Dinamo 29 pont, 2. Sahtar 26, 3. Vorszkla 24, 4. Dnyipro 22, 5. Zorja 20… 12. Ingulec 8 pont, 13. Minaj 7, 14. FK Lviv 6, 15. Csornomorec 6, 16. Mariupol 4.

Munkács szárnyal, új edző Minajban

Már-már azt hittük, végre magára talált az Ungvári FC, négy meccsen öt pontot gyűjtött, ám utána megint kikapott. A Pogyilja Hmelnickij elleni vereség azért is fájó volt, mert egy jó sorozat végére tett pontot, méghozzá hazai pályán, ráadásul a hozzánk hasonlóan újonc ellen. Ám a 14. fordulóban olyan bravúrt mutatott be Bohdan Blavackij gárdája, amire mindenki felkapta a fejét. A másodosztály sereghajtója a játéknap előtt második helyen álló Szumi megyei Aljanszhoz látogatott. A hazaiak korábban a Minajt búcsúztatták a kupában, s 9 meccses veretlenségi sorozatban voltak. Ehhez képest az Ungvári FC jött, látott és győzött. Viktor Rjasko egy duplával vette ki a részét a szezon eddigi bombameglepetéséből, rajta kívül Viktor Homcsenko volt még eredményes a vendégek részéről. A győzelemhez az is kellett, hogy a hazaiak a második félidő elején megfogyatkoztak, de ez semmit sem von le Rjaskóék sikerének értékéből. Álljon itt az ungváriak összeállítása is, mert megérdemlik: Hotra – Szavosko, Dopilka, Szartina, Csusenko (Fedak) – Pinyasko (Mastalir), Viszkrebencev, Rjasko (Duran), Akszjonov, Hajducsik – Homcsenko (Merdejev, Jefimenko).
Az elmúlt hetek pontgyűjtögetése után, de főként ezzel a váratlan sikerrel már nem is olyan reménytelen az együttes helyzete, mint mondjuk egy hónapja volt. 9 ponttal továbbra is az Ungvári FC nevével ér véget a táblázat, de a bennmaradást jelentő 12. helytől már csak 4 pont választja el a gárdát, ami akár már a téli szünetig ledolgozható. Ehhez azonban október 23-án, szombaton le kell győzni a megyeszékhelyre látogató Olimpik Donecket.

Munkávsi FC Dercenben Várda

A harmadik kárpátaljai alakulat vereséggel hagyta el a játékteret legutóbb. A második ligában szereplő Munkácsi FC Dercenben szenvedett 3–1-es vereséget a feljutásért harcoló Dinaz Visgorodtól. Elkeseredésre azonban semmi ok, hiszen a kisvárdai akadémiai képzést segítő derceni együttes 14 forduló után 23 pontot gyűjtve a dicséretes hatodik helyen áll a 15 csapatos mezőnyben.

Forrás:
KISZó/DGY/Fotó:Minaji FC
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó