Megrendítő részletek a nagylucskai autóbalesetről

Négy fiatal vesztette életét a tragédiában

Az egész országot, illetve a szomszédos Magyarországot is letaglózta a négy kárpátaljai fiatal életét követelő autóbaleset. A tragédia a hajnali órákban a munkácsi járási Nagylucskán történt, ahol személyautó vontatókocsival ütközött.

A megyei rendőrség nyomozói, a helyi rendvédelmi szervek munkatársai, szakértők és az állami nyomozóiroda nyomozócsoportja érkezett a helyszínre. A szükséges intézkedéseket követően felmérték a baleset körülményeit és megállapították az áldozatok kilétét.

A megyei rendőrség sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a Renault személygépkocsi vezetője az éppen egy másik járművet a platójára emelő vontatóval ütközött. A sérült autó nem sokkal azelőtt hajtott az oszlopnak. Ekkor a rendőrség nyomozati munkacsoportja és egy gyorsreagálású csapat volt a helyszínen, melyek feladata a zavartalan közlekedés biztosítása, a baleset nyilvántartásba vétele és a vontatókocsi munkájának segítése volt.

Közvetlenül az ütközés után a fiatalok Renault személygépkocsija kigyulladt, a tüzet a katasztrófa-elhárítás munkatársai fékezték meg. Mind a négy, az égő autóban ülő ember a helyszínen életét vesztette. Ma már ismert, hogy a gépkocsit a megyei járőrszolgálat munkatársa vezette, utasai a csapi határőrosztag egyik katonája, és két fiatal lány voltak. Mindannyian Csapon laktak. A vontató 44 éves sofőrje is számos sérülést szenvedett. A férfit kórházba szállították, az orvosok koponyasérülést és koponyatörést diagnosztizáltak nála.

Az elhunyt rendfenntartó és a határőr nevét, illetve fényképét az illetékes hivatalok sajtószolgálatai tették közzé. Mint kiderült, a baleset férfi áldozatai a 21 éves Igor Marcsisak rendőrhadnagy és a 25 éves Jurij Baljuk főtörzsőrmester voltak. A tragédia idején mindketten szabadnapjukat töltötték. Igor 2017-ben csatlakozott a rendőrséghez, méltósággal szolgálta az ukrán népet. Jurij 2020-tól dolgozott az állami határőrszolgálatnál. Ismerősei elmondása szerint életvidám fiatalember volt.

A fiatal lányokra is csodás jövő várt volna. A 17 éves Csontos Karina Magyarországon is népszerűvé vált. A lány ugyanis résztvevője volt a Sztárban sztár leszek című show-műsornak, amiben sikeresen vette az első akadályt. A másik áldozat Szabina Krupka, a női korosztályos megyei válogatott labdarúgója volt. Szabina csapi és ungvári csapatokban játszott. A lány nemrégiben szünetet tartott sportkarrierjében.

Az ügyben tart a vizsgálat.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó