Ukrán rakéták céloznak Moszkvára: nem eszik olyan forrón a kását

Olekszij Aresztovics, a háromoldalú összekötőcsoport ukrán küldöttségének szóvivője cáfolta, hogy rakétatámadással fenyegette meg Oroszországot. Ezt a politikus egy nappal azután mondta, hogy egy televíziós műsorban úgy fogalmazott: „Vlagyimir Putyin orosz elnök addig fog játszadozni a tűzzel, mígnem az ukrán rakéták célba nem veszik Moszkvát”.

Kijev üzent Putyinnak: rakétákkal veszik célba Moszkvát

Aresztovics azzal védekezett, hogy „félreértelmezték” amit mondott. Kijelentéseit nem fenyegetésnek szánta, mindössze figyelmeztette Moszkvát mire számíthat, írta az UNN.

„Ukrajna minden Oroszországgal kapcsolatos intézkedése védekező jellegű. Senkit nem fenyegetünk. Ha megvizsgáljuk azt a szövegkörnyezetet, amelyben ez a kijelentés elhangzott, akkor egyértelműen kijelenthető, hogy ez mindössze figyelmeztetés volt, nem pedig fenyegetés. Mert az oroszok, az orosz vezetés, az orosz szakértők nem restek Ukrajna lebombázásával, az ország elpusztításával fenyegetőzni. Emlékeztetnünk kell őket arra, hogy bármit is tegyenek mi válaszolunk arra” – mondta Aresztovics.

Hozzátette: ha módszeresen fenyegetik Ukrajnát, eljön az ideje az ukrán válaszlépésnek.

A háromoldalú összekötőcsoport ukrán küldöttségének szóvivője kiemelte, Ukrajna egy 500 kilométert meghaladó hatótávolságú rakéta megépítésére készül. Véleménye szerint amennyiben lesz rá elegendő pénz, a jelenleg csak tervezési fázisban lévő projekt 10 éven belül megvalósulhat.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó