A donbászi felkelők csak egyvalakivel akarnak tárgyalni

A kelet-ukrajnai felkelők képviselői ismételten jelezték, csakis Viktor Medvedcsukkal hajlandók tárgyalni a helyzet rendezése céljából.

Úgy tartják, az ukrán politikum részéről kizárólag az Ellenzéki Platform – Az életért párt politikai tanácsának vezetője veszi őket komolyan és tesz gyakorlati lépéseket a konfliktus békés rendezése céljából. Hogy nyomatékot adjanak szavuknak, a felkelők hajlandók négy női foglyot átadni Kijevnek, de csakis Medvedcsuk közvetítésével.

Megszólalt a Janukovics-rendszer miniszterelnöke is. Mikola Azarov szerint Medvedcsuk a legalkalmasabb a kapcsolattartásra a három oldalú kontakt csoportban, rutinja, gyakorlatiassága pótolhatatlan, dicsérte a házi őrizetre ítélt ellenzéki politikust az ország egykori kormányfője.

Azarov emellett arra is kitért, hogy meglátása szerint reális az esélye annak, hogy a téli hidegben a közintézmények és a családi otthonok fűtés nélkül maradhatnak, ami valóságos katasztrófával érhet fel. Az energetikai területen kialakult válságos helyzetért az elnököt és környezetét tette felelőssé.

Ez is érdekelheti a KISZó Online-on:

Medvedcsuk elmondta, mi lesz Ukrajnával, ha kiegyezik a Nyugat és Moszkva

Moszkal: Zelenszkijnek fóbiája van Medvedcsuktól

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó