Cáfolat: mégsem szűnik meg az Ungvár–Kijev légi járat

ungvári reptér windrose

Az ungvári nemzetközi reptér igazgatója a minap cáfolta azokat a híreket, miszerint leáll az Ungvár és Kijev között idén júniusban újraindított légi járat.

Korábban maga az üzemeltető, a Windrose légitársaság közölte, hogy november 9-től nem indítanak járatokat Ungvárra, Csernovicba és Mikolajivba. Előbbi két célállomás esetében a repülőtér technikai hiányosságaira fogták a járat szüneteltetését.

Azt kifogásolták, hogy a téli időszakban sem az ungvári, sem pedig a csernovici repülőtér nem képes szavatolni a biztonságos le- és felszállást.

Ennyi volt: megszűnik az Ungvár–Kijev repülőjárat

Oleg Kocjuba azonban cáfolta a fentebbi állítást. Nem törlik a járatot, csupán módosítják a menetrendet, közölte. A reptér igazgatója arról tájékoztatta a Mukachevo.net hírportált, hogy ezentúl már nem háromszor, hanem heti kétszer repülnek a gépek.

Hétfőnként Kijevből 8 órakor (kijevi idő) száll fel, s két óra múltán Ungváron landol. Innen pedig 10.50-kor indul, és 12.40-kor landol a boriszpili repülőtéren. Ugyanez a menetrend lesz érvényes péntekenként is.

Az igazgató tájékoztatása szerint átlagosan 30-35 utas használja a járatot.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó