Fegyveres rablás volt egy beregszászi benzinkúton

A feltételezett tetteseket órákon belül elfogták a rendőrök.

A fegyveres rablás még november 12-én történt, de csak vasárnap hozta nyilvánosságra az esetről szóló jelentését a beregszászi járási rendőrkapitányság. A közlemény szerint az egyik beregszászi töltőállomás dolgozója tett bejelentést pénteken 15 óra után (kelet-európai idő) arról, hogy fegyveres rablás történt a benzinkúton. Elmondása szerint, két elkövető fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetve követelte a bevételt. A fegyveres rablók 31 500 hrivnyát és 9600 dollárt zsákmányoltak, valamint elvették az alkalmazott mobiltelefonját és elmenekült a helyszínről. Lövés nem történt, nem sérült meg senki.

A kárpátaljai rendőrség különleges egységei hajtóvadászatot indítottak a rablók után. Az összegyűjtött információk alapján a nyomozók forró nyomon indulva néhány óra alatt eljutottak egy munkácsi vállalkozás telephelyére, ahol elfogták a két feltételezett elkövetőt. A rablást egy 39 és egy 40 éves Kijevi és Kijev megyei lakos követte el.

A rendőrök az autóban megtalálták és lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt fegyvert, valamint egy szatyorban az eltulajdonított pénzt is. Az autóban kábítószergyanús anyagot, valamint vélhetően hamis rendőrségi igazolványokat is találtak.

A két férfit fegyveres rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a két gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. Az ügyben tart a nyomozás.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó