Jégkorong: hiába az ukrán keménykedés, a végén a magyarok örülhettek (FOTÓK)

A magyar férfi jégkorong-válogatott nyerte a budapesti Sárközy Tamás Emléktornát, mivel szombaton Galló Vilmos két góljával 2-1-re legyőzte az ukrán csapatot a Tüskecsarnokban.

A magyar férfi jégkorong-válogatott nyerte a budapesti Sárközy Tamás Emléktornát, mivel szombaton Galló Vilmos két góljával 2-1-re legyőzte az ukrán csapatot a Tüskecsarnokban.

Hazai emberelőnnyel és góllal kezdődött a meccs, az 53. másodpercben Garát Zsombor távoli lövésébe Galló ért bele. A 7. percben a vendégek kerültek létszámfölénybe, és ők is betaláltak: Andrij Mihnov oldalról tört be, és a letérdelő Rajna Miklós jobb válla fölött villámgyors fonákmozdulattal emelt a léc alá. Egyre több lett az ütközés, keményebb lökés. Az ukránok egy ilyen szabálytalankodás után megint emberelőnybe kerültek, ám ezúttal Rajna bravúrral védéssel őrizte a döntetlent.

A középső harmad sokkal inkább szólt a felesleges keménykedésről, semmint a játékról, a kétes műfajban inkább az ukránok jeleskedtek, ennek áldozatul esett a fiatal csatár, Szita Donát is, akit egy ütközés után az orvosi személyzetnek kellett bekísérnie az öltözőbe. A játékvezetők kiállításokkal próbálták megfékezni az indulatokat. Kettős emberelőnyben Galló ismét betalált közelről. Alig volt olyan szakasz, amikor mindkét együttes teljes létszámmal volt jégen, ezért nem alakult ki folyamatos játék, a szünet előtti hajrában Erdély Csanád emberhátrányban szólót rontott.

A záró harmadban mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, majd az 52. percben kettős emberelőnyhöz jutottak az ukránok, Rajna pedig egyszer hatalmasat védett lábbal egy gyors keresztpasszt követően. A hajrában biztosan őrizte előnyét a házigazda, így megnyerte a tornát.

A paprikás hangulatú összecsapáson 20, illetve 22 perc kiállítást szabtak ki a bírók.

Az ukránok nem hokiztak, ők inkább bokszmeccset akartak vívni – szerencsére kijött, hogy nekünk van a jobb csapatunk – értékelte a találkozót Galló Vilmos, a magyar válogatott csatára.

Augusztus végén a két nemzet utánpótlásválogatottja rendezett tömegverekedést a jégen. Részletek itt:

Ukrán–magyar hokis tömegbunyó, a magyarok nyertek a jégen (FOTÓK)

Forrás:
KISZó/MTI/nso.hu/Fotó: Dömötör Csaba
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó