Ungvári és munkácsi bravúr

Az élbolyhoz tartozó Obolony Kijev otthonából rabolt el három pontot az Ungvári FC. A Munkácsi FC szintén idegenben mutatott be bravúrt.

Az országos labdarúgó-bajnokság másodosztályának 18. fordulójában az élmezőnyhöz tartozó Obolony Kijev otthonába látogatott a sereghajtó Ungvári FC. Bohdan Blavackij együttese jókora meglepetésre 1–0-ra legyőzte a sokkal esélyesebbnek vélt riválisát. A találkozó egyetlen gólját a mezőny legjobbjának megválasztott Mikola Hajducsik szerezte az első félidő végén. A megyeszékhely csapatának ez már a második idegenbeli vendéggyőzelme, korábban az élvonal fel kacsingató Szumi megyei Aljanszot verte 3–2-re. Kár, hogy hazai pályán kínosan gyengén szerepelnek Dopilkáék. Tizennyolc játéknap elteltével 12 pontos az Ungvári FC, amivel továbbra is utolsó. Az őszi szezonból még két forduló van hátra.

A harmadosztályban érdekelt Munkácsi FC a Kárpáti Halics vendége volt, a 0–0-ra végződő találkozó egy pontjának joggal örülhet a kárpátaljai gárda.

A vb-selejtezők miatt az élvonalban nem rendeztek fordulót. A Minaji FC-vel kapcsolatban annyi lehet érdekes, hogy a klub elnöke, Valerij Pereszoljak cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint megszünteti az egyesület finanszírozását. Igor Leonov vezetőedző pedig azt ígérte, játékosai feledtetik az elmúlt hetek sikertelenségét. A Minaji FC-re erőltetett hazai menet vár: hat nap leforgása alatt megmérkőznek az Inguleccel, a Kolosszal és a Dinamóval.

Már most csomagolhat Minaj és Ungvár?

Forrás:
KISZó/Fotó:Ungvári FC
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó