Az ukránok többsége szerint jogsértő az oltatlanok korlátozása

A közvélemény-kutatásban részt vett válaszadók több mint fele ugyanakkor támogatja a pedagógusok, orvosok és közalkalmazottak kötelező védőoltását.

A felmérésben megkérdezett ukránok csaknem háromnegyede (71%) úgy véli, emberi jogokat sért az oltatlanokkal szembeni korlátozások bevezetése – közölte az UNIAN a Rejting szociológiai csoport kutatására hivatkozva.

Az eredmények szerint a válaszadók 46%-a nyilatkozott úgy, hogy már beoltotta magát, 16%-a jelezte, hogy készen áll az oltásra, míg 36% nem szeretné igénybe venni.

Az elmúlt hónapban nőtt a beoltottak száma (36-ról 46%-ra). Többségében a fiatalok nem akarnak védőoltást kapni.

A válaszadók 55%-a támogatja bizonyos területek (pedagógusok, orvosok, közalkalmazottak) kötelező védőoltását, 35%-a ellene van.

Csaknem 40% támogatja a közintézmények COVID-tanúsítvány vagy teszt nélküli látogatásának tilalmát, míg 53% nem tartja ezt fontosnak.

A tömegközlekedés használatának betiltását csaknem 30 százalék támogatja, 65 százalék ellene van.

A felmérésben részt vevők kétharmada (61%) amondó, Ukrajna képes saját koronavírus-oltóanyagot kifejleszteni – 37% nem hisz ebben.

A megkérdezettek 40%-a szerint senki sem hibáztatható a koronavírusos megbetegedések számának növekedéséért. Ám minden ötödik (21%) személy a vakcinát megtagadó embereket okolja a járványhelyzet romlásáért.

15% az Egészségügyi Minisztériumot, 7-8% az elnököt és a kormányt, 2% pedig a helyi hatóságokat tartja felelősnek.

A felmérést november 10. és 13.-a között végezték el 2500, 18 év feletti ember bevonásával, telefonos interjúk révén.

Forrás:
KISZó/UNIAN

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó