A városházán hagyta kilenc gyerekét a kétségbeesett anya

Mivel képtelen volt megoldani ellátásukat, a krivij rihi városházán hagyta 9 gyerekét a sirokei (Dnyipropetrovszk megye) asszony. Ügyében az emberi jogi biztos is megszólalt.

Az anya elmondása szerint a Sirokei kistérség elöljáróságán azért tagadták meg a sokgyermekes családoknak járó anyagi támogatás folyósítását, mert nem rendelkezett férje jövedelmét igazoló dokumentummal, akitől hivatalosan még nem vált el. A gyerekek otthonban való ideiglenes elhelyezését pedig azzal az indokkal utasították vissza, hogy nincs hely, viszont felajánlották, hogy mondjon le szülői jogairól.

Az anya mindezek után szánta el magát arra, hogy a közeli nagyváros polgármesteri hivatalában hagyja gyerekeit, ezzel hívva fel az illetékesek figyelmét a kritikus helyzetre.

Az ügyben megszólalt Ljudmila Deniszova is. A parlament emberi jogi biztosa azzal a kéréssel fordult a városi és a kistérségi önkormányzathoz, hogy találjanak megoldást a problémára. Hozzátette: a történtek az illetékes vezetők cselekvésképtelenségéről tanúskodik.

A pravda.com.ua tájékoztatása szerint a gyerekeket ideiglenesen az egyik Dnyipropetrovszk megyei nevelőotthonban helyezték el.

 

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó