Ljasko “kacsának” nevezte az anonim oltópont megnyitását Kárpátalján

Az egészségügyi miniszter hangsúlyozta, a minisztérium számára fontos, hogy a lakosság vakcinálásával kapcsolatban minden adata rendelkezésre álljon, az oltás nem lehet anonim.

Viktor Ljasko az 1+1 tévécsatorna reggeli adásában kijelentette, ellenőrzik a kárpátaljai anonim oltópont megnyitásával kapcsolatos információkat, ahol állítólag névtelenül bárkit beoltanak.

Elmondása szerint ezen oltópont nem vonható összefüggésbe a Covid-amnesztiával. A Covid-amnesztiát – emlékeztetett a miniszter – azok számára vezették be, akik hamis oltási papírokat szereztek, viszont időközben meggondolták magukat és most valóban be szeretnék oltatni magukat koronavírus ellen. Ezzel párhuzamosan kezdeményezték ezen eljárásnak az egyszerűsítését, hogy az állampolgároknak ne kelljen bírósági úton kérvényezniük az immunizálást.

“Valaki Kárpátalján kitalált valamit. Nem tudom, hogy ez valóban igaz-e. Minden információt ellenőrizni fogunk. November 18-án beszéltem a megyei egészségügyi főosztály vezetőjével és elmondtam neki, az oltás nem lehet névtelen. A főosztályvezető azt mondta, a velük való egyeztetés nélkül egy privát klinika végzi az oltást. Látni akarjuk, mi történik, minden információt fel kell tüntetni az elektronikus nyilvántartási rendszerben” – nyilatkozta az egészségügyi miniszter.

A szociológusok felmérése szerint Kárpátalján legalább négyezren vásároltak hamis oltási igazolványt.

Anonim módon jelentkezhetnek oltásra azok, akik megvették az oltási igazolást

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó