Több kárpátaljai ex-tisztviselő is bíróság előtt

Milliós károkat okoztak az államnak.

Gyakran felkaphatjuk a fejünket olyan hírekre, melyek hivatali visszaélésről és korrupcióról szólnak. Sajnos nem minden állami hivatalnok a becsület mintaképe.

Bujdosó Ivett

Az ügyészség hivatali visszaélés miatt emelt vádat a Beregszászi Járási Állami Közigazgatás egyik részlegének egykori osztályvezetője ellen.
A megyei ügyészség sajtószolgálata szerint a nyomozás bebizonyította, hogy a volt tisztségviselő hivatali visszaélést követett el, amikor többször is földgázszállítási megállapodást kötött a szolgáltatást nyújtó társasággal.

A nyílt pályázaton nyertes cég 400 ezer köbméter gáz szállítását vállalta fix költséggel, 3,5 millió hrivnyáért. Ugyanakkor a csinovnyik további megállapodásokat kötött, melyben indokolatlanul növelte a gáz árát, ennek megfelelően csökkentve annak mennyiségét.

Így csaknem 670 ezer hrivnya került jogellenesen a céghez.

Egy másik ügyben az egyik ungvári járási kistérség ügyintézőjét azért állítják bíróság elé, mert újságírói kérésre nem adott nyilvános tájékoztatást.

Bizottsági jegyzőkönyvek, másolatok, publikus határozatok átadásának elmulasztásáról van szó.

A tisztviselőt újságírói kérésre történő adatszolgáltatás elmulasztásával vádolják. A bírósági gyakorlat azt mutatja, hogy ilyen esetekben a tisztségviselőket két évig terjedő közügyektől való eltiltással sújtják.

Mint kiderült, a felderített illegális rendszer földterületek elvesztéséhez vezetett, amivel 25-30 millió hrivnyás kár keletkezett.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó