A Szürtei kistérségben épülhet az új megyei kórház

Új, modern megyei kórház építését tervezik Kárpátalján – számolt be Miroszlav Bileckij, a megyei közigazgatás azóta már felmondását megíró alelnöke.

Az új létesítmény építésének ötletét Anatolij Poloszkov, akkori megyevezető, Miroszlav Bileckij kormányzóhelyettes és Anatolij Psenicsnij, a megyei egészségügyi főosztály vezetője vázolta az egészségügyi miniszternek.

Viktor Ljasko rábólintott a kezdeményezésre.

„A találkozót a tervek elkészítése, megfelelő földterületek felkutatása, igényfelmérés és a szolgáltatások listájának összeállítása előzte meg” – fejtette ki Bileckij. Hozzátette, az új egészségügyi intézmény építése nagy valószínűséggel bekerül Volodimir Zelenszkij államfő 2022-es Nagy építkezés programjába.

A projekt megvalósítására közel 2,8 milliárd hrivnyát különítenek el.

„A jelenlegi megyei kórházban szerkezeti változtatásokra van szükség, ám az épület jelenlegi előírásokhoz történő igazítása szinte lehetetlen” –  nyilatkozta az ex-kormányzóhelyettes.

Mint a nyilatkozatból kiderült, hosszas mérlegelés és elemzés után jutottak arra a következtetésre, hogy a kórház innovatív fejlesztése nem valósítható meg egyszerű felújítással.

A Szürtei kistérség területén körülbelül 40 hektáros telek található, amely teljes mértékben megfelel a megyei kórház és a helikopter-leszállóhely építési követelményeinek.

A létesítmény az M06-os nemzetközi autóúttól legfeljebb 100 méteres távolságra helyezkedne el, ahová bekötőút vezetne. A kistérségben pozitív döntés született az új kórház építésére vonatkozóan.

„Őszintén hiszem, hogy a következő csapat sikerre viszi ezeket a régiónk számára fontos projekteket!” – mondta a Kárpátaljai Megyei Állami Közgazgatás sajtószolgálata által idézett Miroszlav Bileckij.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó