Új vonatjáratok indulnak Kárpátaljára

Az Ukrán Vasút megnyitotta a jegyértékesítést az új menetrend szerinti összes járatra, amelyek 2021. december 12-én kezdik meg működésüket. A módosított rend szerint 19 pár új vonat indul, további 49 gyorsabban éri el úticélját.

Az új menetrendnek köszönhetően átszállás nélkül megközelíthetőek a népszerű turisztikai célpontok – fejtette ki a vasúttársaság sajtószolgálata.

Rövidebb menetidővel közlekedik a 13/14 szamú Kijev–Aknaszlatina járat, mellyel utóbbi 3 óra 16 perccel, a főváros pedig 2 óra 20 perccel hamarabb érhető el. Mindkét irányban több mint egy órával lerövidül a 108/107 számú Odessza–Ungvár menetideje is.

Járatok indulnak a népszerű üdülőközpont irányába is. A Mariupolból, Harkivból, Kijevből, Odesszából és Mikolajivból indulók így könnyen megközelíthetik Rahót és térségét.

Az újak közül kiemelendő az 5/6 számú Mariupol–Rahó járat, amely az ország új leghosszabb menetidejű járata lett, ugyanis 1806 kilométert tesz meg egyhuzamban. Remek választás ez a mariupoliak számára, hiszen így 29 óra helyett 21 óra alatt érhetik el Lemberget.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó