Támogatják az új megyei kórház építését a Szürtei kistérségben ● Kárpáti Igaz Szó

A napokban röppent fel az a hír, miszerint a Szürtei kistérségben épülhet az új megyei kórház. Puskár Árpád, a kistérség polgármestere lapunk megkeresésére elmondta, pozitívan állnak a kezdeményezéshez.

– Több, Ungvárhoz közeli kistérség szóba került az új megyei kórház lehetséges helyszíneként, ám mindössze a Szürtei kistérség rendelkezett olyan földterülettel, amely megfelelt a támasztott kritériumoknak. A kistérségi tanács már elfogadta a megépítésről szóló határozatot, a kivitelezőt pályázati úton választották. Folynak az egyeztetések, a projekt megvalósításával kapcsolatos tervezések – fejtette ki Puskár Árpád.

– Ez remek lehetőség a szomszédos települések lakosai számára is, ugyanis megannyi új munkahely létesül, illetve fellendül az infrastruktúra és a helyi gazdaság – nyilatkozta a polgármester.

Amint azt korábban megírtuk, a Szürtei kistérség területén található körülbelül 40 hektáros telek teljes mértékben megfelel a megyei kórház és a helikopter-leszállóhely építési követelményeinek. A létesítmény az M06-os nemzetközi autóúttól legfeljebb 100 méteres távolságra lenne, ahová bekötőút vezetne. A kistérségben pozitív döntés született az új kórház építésére vonatkozóan.

A Szürtei kistérségben épülhet az új megyei kórház

 

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó