A sztalini terror áldozatainak önfeláldozása előtt tisztelgett Kárpátalja magyarsága; Rég nem látott politikai válság Kárpátalján; Tóni bácsi, az ingázó „bányász-diplomata”

A Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 A SZTALINI TERROR ÁLDOZATAINAK ÖNFELÁLDOZÁSA ELŐTT TISZTELGETT KÁRPÁTALJA MAGYARSÁGA„Emlékeznünk kell arra az időszakra, amikor egy közösség felszámolásának a terve politikai, hatalmi szándékkal egyesült”.

👉 RÉG NEM LÁTOTT POLITIKAI VÁLSÁG KÁRPÁTALJÁNTovább mélyült a politikai válság a kárpátaljai önkormányzati rendszerben.

👉 A TÁVOKTATÁS HATÁSAI ÉS UTÓREZGÉSEIKi hogyan hidalta át a virtuális teret?

👉 A SZÜRTEI KISTÉRSÉGBEN ÉPÜLHET AZ ÚJ MEGYEI KÓRHÁZ – Puskár Árpád, a Szürtei kistérség polgármestere lapunk megkeresésére elmondta, pozitívan állnak a kezdeményezéshez.

👉 ÚJ MÓDSZER A LAKOSSÁGI GÁZFELHASZNÁLÁS MÉRÉSÉRE – Hogyan érzékeljük ezt a módosítást?

👉 DON CORLEONE – AHOL AZ ÚJRAGONDOLT ÉTELKÜLÖNLEGESSÉGEK SZÜLETNEK – A vállalkozói szféra nagybetűs képviselőivel beszélgettünk.

👉 UKRAJNA FELÉ FORDULHAT A FEHÉROROSZ MIGRÁNSHad – Kijev katonai egységeket küld a veszélyeztetett határszakaszra.

👉 CSORDULTIG – Simon Rita publicisztikája.

👉 SÖTÉTBEN TÖLTJÜK A TELET? – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzése.

VÉDŐOLTÁS: KIT VESZÉLYEZTET A FELFÜGGESZTÉS? – Kárpátalján eddig a lakosság 15,40 százalékát oltották be.

👉 „MINDIG MINDENBŐL A LEGJOBBAT AKAROM KIHOZNI…” – Kulcslyuk rovatunk vendége Szilágyiné Tóth Gabriella, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének alelnöke, a Rezeda Folkműhely tánctanára.

👉 MATL PÉTER SZOBRÁNAK AVATÁSA A BEREGSZÁSZI KÓRHÁZ UDVARÁN – Babják Zoltán köszöntőjében kifejtette, igazi gyöngyszemek születtek a tavaly megszervezett szobrásztáborban, amelynek a Beregszászi kistérséghez tartozó Makkosjánosi adott otthont.

👉 LASSAN TELJESEN MEGTELIK KÉT KÁRPÁTALJAI SZEMÉTLERAKÓ – Hulladékfeldolgozóra lenne szükség – eddig egy épült a megyében, de az sem működik.

👉 FEJEZETEK A CSEPEI GÖRÖGKATOLIKUSOK ÉLETÉBŐL – A település kétezer lakosa közül 1500-an a görögkatolikus hitet vallják.

👉 XII. KÁRPÁT-MEDENCEI EGYETEMEK KUPÁJA – A határokon átívelő Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK) a 123 éves Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében október 14-16. között immár 12. alkalommal rendezték meg Budapesten.

👉 „AZ ÉLET MAJD MEGMUTATJA AZ UTAT” – Beszélgetés Tarpai Zsófiával.

Fazekas Andrea is győzött Marathónnál – Az el-múlt évek során rengeteg érmet halmozott fel, sok-sok verseny rajtját és célját lépte már át.

👉 TÓNI BÁCSI, AZ INGÁZÓ „BÁNYÁSZ-DIPLOMATA” – Gyakran fordulnak hozzá az emberek apró-cseprő problémáik elrendezése érdekében.

👉 HASZNÁLT RUHA HELYETT DRÁGA ALKOHOLT SZÁLLÍTOTT – Az exkluzív italok becsült értéke több mint 1 millió hrivnya.

👉 A MINAJI FC ISMÉTLI TAVALYI ÖNMAGÁT – Az őszi szezon végére kissé magára talált az Ungvári FC, már nem sereghajtó.

👉 CSAPRA VERTÉK AZ IDEI ÚJBORT UNGVÁRON – Idén a járványhelyzet miatt december 17–19-re halasztották a Beaujolais Fesztivált, de az újbor csapraverését szokásosan megtartották.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV📺 csatornák műsorkínálata mellett humor😂, bulvár💋, recept🥘, teszt📑, életmód 🤸‍♀️ és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp♉. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban🏣, online 💻 a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó