Már elérhető a Nemzeti Újrakezdés Program I. és II. pályázati kiírása

Magyarország Kormánya meghirdette a külhoni magyarság támogatását és szülőföldön való megmaradását segítő, 2022-es évre vonatkozó, nyílt pályázati kiírásait. A jövő esztendei Nemzeti Újrakezdés Program I. és II. kiírása, valamint a testvértelepülési program, a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulását, a magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítését célozzák az oktatás, a kultúra, az egyház, a sport, a közösségek és a diaszpóra támogatása által.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az elmúlt 11 év eredménye közös eredmény. A politikus hangsúlyozta, a járványhelyzet idején a külhoni magyarság számíthat a magyar kormányra, bizonyíték erre, hogy a programokkal és támogatásokkal több mint 1 millió 700 ezer embert értek el a járvány idején.

A pályázati felhívásokkal kapcsolatban Potápi kiemelte, a mai naptól elérhető pályázatok két kategóriájában működésre, fejlesztésre, eszközbeszerzésre illetve rendezvények megvalósítására nyújthatók be.

A két pályázati kategória mellett egy harmadik kiírás is megjelenik a mai napon. A 2015 óta évente meghirdetett testvértelepülési program új elemekkel bővül, célja a közösségi és gazdasági testvértelepülési programok és együttműködések támogatása.

Magyarország Kormánya 2011-től biztosítja a külhoni magyar szervezetek működésének, fejlesztésének, eszközbeszerzésének, illetve rendezvényeinek és programjainak pályázatok keretében történő támogatását.

Balogh Zsolt

(Budapest)

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó