Ukrajnában terjed a családon belüli erőszak

A múlt év azonos időszakához képes 2021-ben 45 százalékkal nőtt a felderített családon belüli erőszakos cselekmények száma.

Az idei év első 10 hónapjában több mint 267 ezren fordultak a rendőrséghez, illetve segélyszolgálatokhoz azzal a panasszal, hogy valamelyik családtagja bántalmazta – jelentette ki Olga Revuk európai integrációért felelős szociálpolitikai miniszterhelyettes.

Hozzátette, mindez arra utal, hogy a felvilágosító akciók és nemzetközi partnereink, civil szervezeteink, kormányzati intézményeinek tájékoztató munkája meghozta gyümölcsét. Az emberek jobban bíznak a hatóságokban, és segítségét kérnek az illetékes szervektől.

Katerina Pavlicsenko belügyminiszter-helyettes elmondása szerint a tavalyi évhez mérten idén 45%-kal nőtt a családon belül elkövetett bántalmazások száma, az elkövetőkkel szemben készült közigazgatási jegyzőkönyvek száma pedig 50%-kal emelkedett.

A Szociálpolitikai Minisztérium jelenleg azon dolgozik, hogy egy weboldalt és egy mobilalkalmazást hozzon létre a 1547-es segélyhívószámhoz kapcsolva a családon belüli erőszak visszaszorítása érdekében. Ez felgyorsítaná és megkönnyítené az áldozatok számára a bejelentést.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó