Az ukránok közel 4 százaléka gyerekkori erőszak áldozata

A felmérésben megkérdezettek nagyobb része (77%) elítéli a szexuális erőszak elkövetőjét. Ugyanakkor 21 százalékuk úgy véli, az elkövető és az áldozat is hibás.

A válaszadó ukránok körülbelül 4 százaléka volt gyermekkori nemi erőszak áldozata, 23 százalékukat pedig szexuálisan zaklatták, írja az UNIAN. 

A Fama kutatási cég felmérése szerint a szexuális bántalmazást vagy gyermekkori zaklatást elszenvedők körülbelül 40%-a beszélt valakinek az esetről. Míg 43% senkinek sem szólt róla. A megkérdezettek 17%-a nem válaszolt a kérdésre.

A felmérés szerint a válaszadók általánosságban elítélik a szexuális zaklatás elkövetőjét (77%), ám 21%-uk úgy véli, az elkövető és az áldozat is vétkes.

A megkérdezettek véleménye szerint az erőszakolók leggyakrabban 35-49 év közöttiek.

Többnyire idegenek (62%), vér szerinti rokonok (41%), barátok/osztálytársak (33%) és egyéb ismerősök (32%) követnek el szexuális erőszakot kiskorúakkal szemben.

A RAINN szervezet felmérése szerint azonban 10-ből 8 esetben olyanok követik el a szexuális erőszakot, akik jól ismerik az áldozatot.

A kutatást a Fama cég végezte az ukrán katolikus egyetem gyermekméltósági központjával együttműködésben. A felmérést személyesen végezték 1600 16 és 55 év közötti emberrel Ukrajnában.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó