Kiakad a cukiságmérő: egyévesek lettek a kárpátaljai négyes ikrek (VIDEÓ)

Egy évvel ezelőtt mi is megírtuk, hogy négyes ikrek születtek Ungváron. Mintegy 400-500 ezer szülésre jut egy ilyen eset, de a mostani még különlegesebb, mert a babák természetes úton fogantak, az ikerterhességnek viszont lombikos eljárásban szokott nagyobb esélye lenni.

Olekszandr, Jevhen, Iván és Karolina napra pontosan egy éve, január 5-én, a hajnali órákban látta meg a napvilágot.

A técsői járási Dombó (Dubove) településen élő Larisza és Iván Kusnir nemrég egy rövid videót tett közzé a TikTok-on a család elmúlt egy évéről. A négyes ikrek pillanatok alatt a videómegosztó sztárjaivá váltak. Több mint egymillióan nézték már meg az én 2021-es évem hashtaggel ellátott kisfilmet a világ minden tájáról – írja a Pmg.ua.

A gyermekek 1260 és 1460 grammos testsúllyal a terhesség 30. hetében születtek, az akkor még csak 20 éves édesanya már 7 hete feküdt az Ungvári Városi Szülészeten. A három kisfiút és egy kislányt császármetszéssel hozták világra. A vezető szülész speciális módszerrel segítette világra őket, ennek az eljárásnak az a lényege, hogy műtét közben nem sértik meg a magzatburkot, tehát a csecsemők gyakorlatilag burokban születtek.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó