Bemutatjuk a Kárpátaljai Márkacsaládot – Bimba Tímea műkörömépítő mesteroktató

A kezdeményezés legfőbb célja, hogy az egymással összefogó és együttműködő vállalkozók megmutassák mindazt az értéket, amit a kárpátaljai termelők és szolgáltatók előállítanak, képviselnek. A termékekben, a szolgáltatásokban és az emberi tulajdonságokban is a prémium szintet határozták meg alapként. E szigorú feltételek, illetve azok folyamatos betartása eredményezheti, hogy az első, önálló kárpátaljai márka sikere tartós lesz.

Korábban Simon Dianna kereskedőről olvashattak.

Eszenyi Gábor

A műkörömépítő szakma itteni gyors fejlődése, a kárpátaljai műkörömépítők egész Európára szóló látványos sikerei meggyőzően bizonyítják, hogy a világot immár nem lehet központra és perifériára felosztani. Már rég nem igaz az a korábbi nézet, hogy a többszázezres, illetve milliós nagyvárosokban dolgoznak a legjobb szakemberek, akik ennek megfelelően meghatározzák az aktuális divatot és készítik elő az újabb trendeket.

– Valóban oly nagyon jó hírük van a vidékünkön tevékenykedő műkörömépítőknek? S ha igen, akkor mi ennek a titka? – kérdezem Bimba Tímea Beregszászon élő műkörömépítő mesteroktatótól.

– Az eredmények magukért beszélnek. Kollégáim közül igen sokan dolgoznak külföldön és ott is nagyon jól megállják a helyüket. Ők is, akárcsak mi, akik itt helyben vállaltunk munkát, rendszeresen részt vesznek különböző versenyeken, ahol többnyire az élmezőnyben végeznek. Titokról igazából nem beszélhetünk, hisz mint az élet más területén, a szakma iránti elkötelezettség, a szorgalom, az önmagunkkal szembeni magas elvárás hozza meg a kívánt eredményt. És természetesen az, hogy a naprakész tudás mellett állandóan figyelünk az új dolgokra, hogy mi történik ezen a téren a világban.

– Mit is jelent a mesteroktatói cím?

– Kezdjük talán ott, hogy a szakoktató az, aki a műkörömépítési tanfolyamra beiratkozókkal megismerteti a szakmát, tehát alapképzéseket tart. A mesteroktató pedig a szakoktatókat képezi tovább, segít elmélyülni az ismeretekben. Jómagam 2008-ban jegyeztem el magam ezzel a tevékenységgel, 2017-ben az EU-s vizsgát követően lettem mesteroktató. Ez alatt az idő alatt közel ötszáz manikűrös és pedikűrös sajátította el nálam a szakmát, illetve mélyítette el tudását a körömépítés új technikái terén. Természetesen mindezt rengeteg tanulás és verseny előzte meg. A megmérettetéseken, amelyek Európa különböző országaiban zajlottak és zajlanak, ma is rengeteget lehet tanulni, hisz testközelből látjuk, hogyan dolgoznak a legjobbak. Természetesen mindenki csak úgy válhat jó szakemberré, ha kellő kreativitással áll hozzá a dolgokhoz, és képes a folyamatos megújulásra. Szerencsére nem mindent nekünk, magunknak kell kitalálni, hisz szoros a kapcsolatunk számos nemzetközi szakmai szervezettel. Az újdonságok jelentős részét tőlük merítjük. Szakmai fejlődésünket nagyban elősegíti, hogy szorosan együttműködünk a Diamond Nails világcéggel, tehát első kézből kapjuk az új alapanyagokat, ismerkedünk meg a legfrissebb trendekkel.

– Gondolom, a kiváló emberismeret is sokat segít egy műkörömépítőnek.

– Feltétlenül. Nagyon fontos, hogy jól ismerjük vendégeink ízlését, s tisztában legyünk azzal is, hogy mi áll legközelebb az ő egyéniségéhez. S minderről meg is tudjuk győzni az illetőt.

– Az ön számára mit jelent, hogy immáron a Kárpátaljai Márkacsalád tagjaként folytathatja tevékenységét?

– Ez hatalmas elismerés, ami jelentős kötelezettségekkel jár együtt. Hadd mondjam el továbbá, hogy a Kárpátaljai logó használata egy olyan közegben, ahol minőségi alapanyagokkal dolgozunk, és mindig igyekszünk maximálisan megfelelni vendégeink elvárásainak, nemcsak számunknak nyújt önbizalmat és inspirál a további fejlődésre. A logót meglátva vendégeink közül már többen rákérdeztek, hogy a Kárpátaljai Márkacsalád tagjaitól milyen termékeket vásárolhatnak, illetve milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Úgy tudom, többen léptek is ez ügyben, és a visszajelzések egyértelműen pozitívak. Így, együtt erősebbek vagyunk, könnyebben el tudjuk nyerni az érdeklődők bizalmát. Tisztában vagyunk vele, hogy jelenleg a Kárpátaljai Márkacsalád építésének még a kezdeti szakaszában tartunk, de már vannak részsikereink, így bízunk benne, hogy a folytatás ugyanilyen ígéretes lesz.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó