Az apát börtön fenyegeti – Mit tudni a kukában talált kisbabáról?

Félt, hogy a falu a szájára veszi tinédzserkorú lányát.

Mint arról a KISZó online beszámolt, egy ilosvai térségben élő nő mentőt hívott a saját bevallása szerint szemeteskukában talált újszülött babához. A kiérkező orvosok és rendőrök észrevették, hogy a nő ideges és zavarodott. Kiderült, hogy az asszony csak kitalálta a történetet, hogy eltitkolja kiskorú lánya terhességét és unokája születését. Nézzük, milyen újabb információk láttak napvilágot azóta a furcsa esetről.

 

A rendőrök kétséget kizáróan megállapították, hogy a nő hazudott, és saját unokájáról állította azt, hogy a kukában találta.

Mindezt azért tette, mert félt a falubeliek rosszallásától. A 16 éves lány otthon szülte meg a gyereket, a 37 éves nagymama napközben találta ki az elképesztő történetet.

A gyermeket Máriának nevezték el, édesapját pedig börtön fenyegeti, mivel a 22 éves férfi kiskorú lányt ejtett teherbe.

„Hallottam arról, hogy a lány terhes, ám az édesanyja folyamatosan tagadta a tényt. A rendőrségnek azonban sikerült kideríteni az igazságot” – mondta Jana Brovdi ápoló.

Az újdonsült nagymama kétórás kihallgatás után vallotta be, hogy ő találta ki a történetet, hogy a falu ne vegye szájára a 16 éves anyukát. A szomszédok azonban, mint általában, mindenről tudtak.

„A szomszédasszony megkérdezte, mennyi ideje hordja már a babát? Mindenki azt mondta, hogy terhes, és emiatt állandóan bujkál” – mondja az egyik szomszéd.

A kismama a gyermekkel az ilosvai kórház szülészeti osztályán fekszik. A TSN hírcsatorna információi szerint az édesapa is meglátogatta őket. Az újságírók azonban nem találkozhattak személyesen a fiatal anyával, mivel a nagymama kategorikusan ellenzi ezt.

Az anya és gyermeke állapota kielégítő.

„A lány nem volt nyilvántartva, semmit sem lehetett tudni a terhességéről. Otthon szülte meg a 2 kg 550 gramm súlyú gyermeket” – fejtette ki Anton Gorzov szülész-nőgyógyász.

A gyermekvédelmi szolgálat dönt arról, hogy a kisbaba az édesanyjával marad-e vagy gyermekotthonba kerül.

A rendőrség büntetőeljárást indított az apuka ellen, akit 18. életévét be nem töltött személlyel való közösüléssel vádolnak. Tettéért akár öt év börtönbüntetést is kaphat.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó