Elfogatóparancs van érvényben Magyarországon a megyei tanács korábbi alelnöke ellen

A Za Majbutnye színeiben politizáló Vaszil Ivancsót a magyar hatóság közokirat-hamisítás bűntette miatt körözi, bár a megyei tanács korábbi alelnöke más néven szerepel a körözési listán – szúrta ki a Mukachevo.net.

A hírportál saját meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt közölte, hogy Ivancso Kabaly Iván néven szerzett magyar állampolgárságot. Születési helynek a rahói járási Kaszómező (Koszivszka Poljana) lett megjelölve. A nemzetközi elfogatóparancsot a Kisvárdai Járásbíróság adta ki, még 2017. szeptember 20-án. A hírportál szerint a magyar szervek rájöhettek arra, hogy Vaszil Ivancso hamis névvel szerzett állampolgárságot.

A Mukachevo.net szerint a körözési fotó alapján teljesen egyértelmű, hogy a megyei tanács korábbi alelnökéről van szó. Azt is valószínűsítik, hogy emiatt nem nevezték ki a megyei közigazgatás alelnöki posztjára.

A hírportál forrásai szerint nem egyedi esetről van szó, hamarosan újabb politikusokról rántják le a leplet. Megjegyzik, hogy Batykivscsina és a Nép Szolgája megyei tanácsi frakciójában is vannak ukrán-magyar kettős állampolgárok.

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó