Ukrajnában hangos meséket tartalmazó csatornát hoztak létre az óvóhelyeken lévő gyerekeknek

Az országban létrehoztak egy Telegram-csatornát, ahol meséket hallgathatnak a bombatámadások elől óvóhelyekre menekült gyerekek.

Az önkéntesek, akik elindították ezt a projektet, úgy gondolják, valamelyest segít a csöppségeknek, ha a lövöldözések idején mesét hallgathatnak fülhallgatón keresztül, írja az Osvita. 

Az önkéntesek szerint az óvóhelyeken általában rossz az internet és a telefon akkumulátorát is kímélni kell, ugyanis nincs lehetőség tölteni.

„Így sem a rajzfilmekkel, sem internetes játékokkal nem lehet őket lekötni. A felnőtteknek pedig nem mindig van lehetőségük mesét olvasni nekik vagy játszani velük a bunkerben. Ha ezek a mesék legalább fél órára elterelik a gyermek gondolatait, az már jó” – jegyezték meg a projekt készítői.

A szülők letölthetik az anyagokat a Pavlusa i Java nevezetű csatornán, a fájlok mérete nem túl nagy. A gyerekek képernyőzár mellett hallgathatnak meséket, így nem merítik az akkumulátort.

A már több mint 88 ezer feliratkozót számláló csatorna felolvasóinak túlnyomó többsége színész és színművészeti hallgató.

De mint írják, bárki segíthet tartalommal megtölteni a csatornát – rögzíthet mesét vagy altatódalt.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó