Provokáció: Orosz légitámadás érte Fehéroroszországot

Nem sokkal azután, hogy az Ukrán Védelmi Minisztérium figyelmeztetett rá, hogy orosz légitámadás készül Fehéroroszország ellen Ukrajnából, megjelent az információ a légicsapásokról, közli a korrespondent.net.

Az orosz légierő Fehéroroszország területén elkövetett provokációjáról  Anton Gerascsenko, Ukrajna belügyminiszterének tanácsadója értesített.

A Legfelső Tanács és az Ukrán Fegyveres Erők Légierejének Parancsnoksága arról számolt be, hogy ma 14,30-kor két orosz repülőgép szállt fel a fehérorosz Dubrovicáról, berepülve Ukrajna területére Gorodics és Tumen fölött megfordultak, s tüzet nyitottak a fehérorosz Kopany lakott településre. Az orosz provokáció célja, hogy a Fehérorosz Köztársaság Fegyveres Erőit bevonják az Ukrajnával vívott háborúba!

Ezzel szemben Inna Gorbacseva, a minszki védelmi minisztérium hivatalos képviselője a BelTA fehérorosz állami hírügynökség jelentése szerint határozottan cáfolta és “badarságnak” nevezte, hogy orosz gépek mértek volna csapást egy fehéroroszországi falura.

Háborús élő hírfolyamunkat itt találja:

ÉLŐ, 16. nap – Luckot, Ivano-Frankivszkot és Dnyiprót érte légitámadás

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó