Orosz–ukrán háború: ki nyer a végén?; Bacskai József: a magyarok szolidárisak az ukrán néppel!; Segítség – magyar szóval; Szabó József: minden este sírva hajtom álomra a fejem

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 OROSZ–UKRÁN HÁBORÚ: KI NYER A VÉGÉN? – Egy nagyon sokáig elhúzódó konfliktus egyik félnek sem kedvez.

👉 BACSKAI JÓZSEF: A MAGYAROK SZOLIDÁRISAK AZ UKRÁN NÉPPEL! – „Szomszédokként jó barátságban, egymást segítve kell élnünk”.

👉 EGY KÖTSZER – EGY EMBERÉLET – A Johannita Segítő Szolgálat önkéntesei Palágykomorócra juttattak el segélyszállítmányt.

👉 FEGYIR SÁNDOR KÖSZÖNETET MONDOTT MAGYARORSZÁG SEGÍTSÉGÉÉRT – Mint megtudtuk, a záhonyi és fényeslitkei önkormányzat által szervezett gyűjtésből származó magyarországi adományok az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán–Magyar Oktatási- Tudományos Intézetén keresztül jutottak el a kárpátaljai terület védelmi zászlóaljhoz, amelyhez Fegyir Sándor is csatlakozott.

👉 A VILÁGFALU MEGREMEG – Horváth Sándor publicisztikája.

👉 OROSZ–UKRÁN HÁBORÚ: MEDDIG TARTHAT MÉG? – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzésében az orosz–ukrán háború lehetséges kimeneteléről, a válsághelyzet békés, diplomáciai rendezésének esélyéről a kárpátaljai születésű Kosztur Andrást, a XXI. Század Intézet vezető kutatóját kérdeztük.

👉 SEGÍTSÉG – MAGYAR SZÓVAL – Vujity Tvrtko egy héten át volt Kárpátalja magyar hangja.

👉 „HISZEM, MINDEN NAPBAN VAN VALAMI JÓ, CSAK MEG KELL TALÁLNI” – Kulcslyuk rovatunk vendége Varju Zoltán, az Ortutay Elemér Görögkatolikus Központ és Szakkollégium munkatársa, a KHE alelnöke.

👉 MOSZKVA SZORÍTÁSÁBAN: A MAGYAR–UKRÁN KÉTOLDALÚ KAPCSOLATÉPÍTÉS JOGI ÉS DIPLOMÁCIAI NEHÉZSÉGEI 1991-IG – Tanulmány.

👉 MÁRCIUSI VÁLTOZÁSOK – Az indexálás kapcsán több kategória járandósága emelkedett.

👉 MIKOR KORRIGÁLJÁK A MÉG DOLGOZÓ NYUGDÍJASOK JUTTATÁSÁT? – Az Ukrán Nyugdíjalap adatai szerint tavaly április 1-től 633 ezer dolgozó idős ember nyugdíját tekintették át.

👉 MIRE SZÁMÍTHATUNK A ZNO ÉS A FELVÉTELI KAPCSÁN? – Sok a kérdőjel, a bizonytalanság az oktatás terén is.

👉 SZABÓ JÓZSEF: MINDEN ESTE SÍRVA HAJTOM ÁLOMRA A FEJEM – Exkluzív interjú a kárpátaljai labdarúgás Kijevben élő legendás játékosával.

👉 UNGVÁR, ANNO DOMINI 2022. MÁRCIUS 29. – Tényképek

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó