A francia elnök szerint Putyin május 9-ig befejezné a háborút

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donec-medencei szeparatista régiókra fogja koncentrálni az orosz erők támadásait Ukrajnában annak érdekében, hogy május 9-én, a náci Németország második világháborús kapitulálásának évfordulóján győzelmet hirdethessen az Ukrajna elleni háborúban – jelentette ki Emmanuel Macron francia államfő.

“Oroszország számára május 9. nemzeti ünnep, fontos katonai esemény, és szinte biztos, hogy Putyin elnök számára május 9-nek a győzelem napjának kell lennie” – vélte a francia elnök. A Donec-medencére fogják az erőiket koncentrálni, a következő hetekben nagyon nehéz jeleneteket fogunk megélni Ukrajna keleti részén, hangsúlyozta Emmanuel Macron. Emlékezett arra, hogy Franciaország Görögországgal és Törökországgal együtt megpróbált humanitárius műveleteket szervezni a blokád alatt lévő dél-ukrajnai Mariupol városában, de a teljes orosz elutasítás miatt ez nagyon nehéznek bizonyul, emlékeztetett az MTI.

Az Európai Unió által csütörtökön Oroszország ellen elfogadott újabb szankciókat illetően Macron azzal vádolta meg a vasárnapi elnökválasztás első fordulójában a legfőbb kihívójának számító Marine Le Pent, hogy továbbra is kétértelműen viselkedik Moszkvával szemben, miután nem támogatja a büntetőintézkedéseket.

Macron francia elnök az elmúlt hetekben megpróbálta jobb belátásra bírni Putyint, amitől belpolitikai hasznot remélt, de nem járt sikerrel.

A kelet-ukrajnai harcok vonatkozásában már írtunk arról, hogy ott várhatóan a második világháborút idéző pusztító harcok várhatók.

A háború legdurvább szakasza még csak most következik

A KISZó Online-on arról is olvashattak, hogy ma ártatlan civilek tucatjai haltak meg Kramatorszkban, amikor rakétatámadás érte a helyi pályaudvart, ahol emberek ezrei vártak a kimenekítésre.

Menekülni akarókat ért támadás Kramatorszkban, sok a halott

Ami pedig a harcok esetleges végét illeti, arról a Kreml-szóvivője tett eléggé érdekes nyilatkozatot.

Az orosz elnöki szóvivő a háború befejezéséről beszélt

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó