Újabb adomány az Ökumenikus Segélyszervezettől; Legyen béke!; Jóval kevesebb menekült marad Lembergben, mint a háború elején; A nagybetűs Gyermekorvos

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 ÚJABB ADOMÁNY AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZETTŐL – Folyamatosan érkeznek a humanitárius szállítmányok Magyarországról Ukrajnába.

👉 TARPAI JÓZSEF: „…AKI VET ÉS ÜLTET, AZ A JÖVŐRE GONDOL” – Eddig több mint 200 család kérte a vetőmagcsomagot.

👉 ZÁHONYBAN MINDENKI SEGÍTETT, AHOGYAN ÉS AMIVEL CSAK TUDOTT – A harcok elől menekülő emberek ellátásában az első napokban főként a helyiek segédkeztek.

👉 LEGYEN BÉKE! – Dunda György publicisztikája.

👉 VÉKONYABB LETT A LAKOSSÁG BUGYELLÁRISA – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzésében Dr. Bacsó Róbert közgazdászt és Kucik Katalin vállalkozót kérdeztük a háború gazdasági életre gyakorolt hatásairól.

👉 JÓVAL KEVESEBB MENEKÜLT MARAD LEMBERGBEN, MINT A HÁBORÚ ELEJÉN – Szarvas Gábort, a Lembergi Magyarok Kulturális Szövetség elnökét kérdeztük a nyugat-ukrajnai városban uralkodó állapotokról.

👉 GEORGE PATAKI, NEW YORK ÁLLAM EGYKORI KORMÁNYZÓJA 18 MOBILHÁZAT ADOTT ÁT KÁRPÁTALJÁNAK – Ezekben belső-ukrajnai menekülteket szállásolnak el ideiglenesen.

👉 ORBÁN VIKTOR MARADHAT MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKE – A Fidesz–KDNP megsemmisítő erejű vereséget mért az ellenzéki összefogás szereplőire.

👉 „ISTENI SUGALLAT VEZETETT A TEOLÓGIÁRA…” – Kulcslyuk rovatunk vendége Barta Ferenc barkaszói és rafajnaújfalui református lelkipásztor.

👉 IDŐSZERŰ-E AZ ÓVODÁK ÚJRANYITÁSA? – Mihez kezdenek a szülők az otthon maradt csemetékkel?

👉 A NAGYBETŰS GYERMEKORVOS – Hogyan él most Dr. Ljáh Erzébet?

👉 MIKOR HATNAK AZ OROSZORSZÁGGAL SZEMBEN BEVEZETETT SZANKCIÓK? – Oroszország már most a világ legszankcionáltabb országa.

👉 KITÜNTETTÉK SZABÓ KONSTANTIN GÖRÖGKATOLIKUS PAPOT – Nem is gondolta, miket fog megélni, és milyen történelmi események részese lesz.

👉 BEMUTATTÁK A MATL PÉTER SZOBRÁSZMŰVÉSZ MUNKÁSSÁGÁRÓL SZÓLÓ KÖTETET – Kövér László Matl Péter kiapadhatatlan erőforrásainak nevezte az elmélyült imát, az önzetlen szeretetet és az alázatos munkát.

👉 HÁBORÚS IDŐK – TEMATIKUS KIÁLLÍTÁS UNGVÁRON – A háború kitörése óta készült festmények és grafikák eladásából származó bevétel felét az alkotók a hadsereg javára ajánlják fel.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó