20 éves az Együtt folyóirat

Budapesten a Fasori székházban rendezték meg a Kárpátaljai Szövetség, a MÉKK és a Magyar Írószövetség szervezésében a 20 éves az Együtt irodalmi-művészeti-humán tudományok-kultúra című folyóirat ünnepélyes bemutatóját.

A Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége (MÉKK) gondozásában immár két évtizede jelenik meg ez a kiadvány. A találkozón az anyaországban élő kárpátaljai szerzők, a folyóirat baráti köréhez tartozó alkotók voltak jelen, tudatta Balogh József a közösségi oldalán. 

Köszöntő beszédet mondott Benza György elnök úr és Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke.

Vári Fábián László Kossuth-, József Attila-díjas költő, az MMA-tag, a folyóirat szerkesztőbizottságának elnöke beszédében visszatekintett a lap megtett útjára.

Dr. Dupka György az ünnepség moderátora lehetőséget adott a lap szerzőinek, hogy bemutassák egyik versüket. Többek között Füzesi Magda, József Attila-díjas költő és Vári Fábián László olvasták fel művűket.

A fiatalabb generációból Lőrincz P. Gabriella Bella István-díjas költő, valamint Kopriva Nikolett és Csornyij Dávid, az Író Akadémia diákjai mutatták be legújabb költeményeiket. Gerzsényi Gabriella író a készülő novellakötetéről szólt.

Az Együtt szerzői közül felszólalt dr. Ortutay Péter, dr. Botlik József, dr. Kótyuk Erzsébet, Kovács Sándor és Lengyel János.

Szemere Judit szerkesztő ismertette Ortutay Mária Múltunk és jelenünk „Lámpás emberei” gyűjteményes könyvét, majd a szerző megosztott néhány gondolatot a közzétett interjúkból.

A megzenésített verseket Kocsis Csaba énekmondó szólaltatta meg. Az este állófogadással ért véget.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó