Erőszakkal oszlattak fel egy békés tüntetést az oroszok által megszállt Herszonban

Tömegek vonultak vasárnap a dél-ukrajnai Herszon kikötőváros utcáira. A békés demonstrációt az orosz agresszió ukrán áldozatainak emlékének tiszteletére tartották – közölte a Szuszpilne ukrán közszolgálati műsorszolgáltatóra hivatkozva a Korrespondent.

Herszon volt az első nagyobb ukrán város, amelyet az orosz hadseregnek sikerült elfoglalnia a február 24-én indított invázióban. Azóta azonban a városban maradt ukrán civilek folyamatosan tüntetnek. Vasárnap ismét tüntetést szerveztek 320 ezres, a Fekete-tenger partján lévő városban, a beszámoló szerint Herszon központjában, a mozi- és hangversenyterem előtti téren gyűltek össze a demonstrálók, miközben ukrán zászlókat lengettek.

Beszámolók szerint a demonstrációt az orosz erők feloszlatták. A Szuszpilne helyszíni tudósítója szerint a város központjában lövések zaja is hallatszott. Feltételezések szerint az orosz hadsereg katonái fegyvert használt a tömeg szétoszlatására. Sérültekről nincs hír, ahogy egyelőre arról sem tudni, hogy őrizetbe vettek-e bárkit.

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó