Zelenszkij kiposztolta: elkapták Medvedcsukot

viktor medvedcsuk szbu

Személyesen Volodimir Zelenszkij ukrán államfő posztolta ki közösségi oldalán, hogy belbiztonsági akció keretében bilincsbe verték Viktor Medvedcsuk ellenzéki politikust. A nevét igaz nem írta le, csak egy fotót közölt, amin katonai terepruhában, bilinccsel a kezén ül egy széken Medvedcsuk.

Az oroszbarát vezető ellen indított akciót az ukrán titkosszolgálat (SZBU) irányította. Hamarosan további részletekkel jelentkeznek, ígérte.

Medvedcsukot már jó ideje házi őrizetben tartották, de a háború első napjaiban elhagyta kijevi lakóhelyét, azóta ismeretlen helyen tartózkodott. Pártját, az Ellenzéki Platform – Az Életért formációt betiltották, politikusaik ellen eljárások indultak. Az a vád velük szemben, hogy titokban segítették az orosz megszállókat.

Medvedcsuk bilincsbe verése jelentős hatással lehet a háttéralkukra is. Mint ismert, Vlagyimir Putyin orosz elnök személyes jóbarátja, hiszen komák is. Ukrajna megpróbálhatja zsarolni is a Kreml diktátorát ukrajnai bizalmasával. Másrészről viszont az is elképzelhető, hogy annyira haragszanak rá Moszkvában – amiért kudarcba fulladt Oroszország Ukrajna elleni inváziója –, hogy Ukrajnában még nagyobb biztonságban van, mintsem Oroszországban lenne.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó