Döbbenetes: ukrán nők megerőszakolására biztatta férjét az orosz katonafeleség

Ukrán oknyomozó újságírók kiderítették az orosz katona és felesége között zajló lehallgatott telefonbeszélgetés résztvevőinek a személyazonosságát, amely során a nő arra biztatta férjét, hogy erőszakolja meg az ukrán nőket.

A megdöbbentő felvételt néhány napja az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) hozta nyilvánosságra. A Szhemi című oknyomozó műsor és a Szabadság Rádió ukrajnai szerkesztőségének közös tényfeltáró cikkéből kiderül, hogy a felvételen hallható orosz katona korábban az orosz nemzeti gárdában szolgált. A férfi tagja volt annak az ezrednek, amely 2014-ben részt vett a Krím-félsziget megszállásában és későbbi annektálásában. Február végén, az Ukrajna ellen indított háború első napjaiban érkezett az országba a megszálló csapatokkal. A nő a megszállt Krím-félszigeten él, és ott neveli közös gyermeküket – írta az UNIAN.


A Szhemi kiderítette, hogy amikor az ominózus telefonbeszélgetés lezajlott, a férfi Herszon megye területén tartózkodott. Az újságírók rendőrségi forrásból megtudták az érintettek telefonszámát, amely lehetővé tette a házaspár személyazonosságának megállapítását. A Szabadság Rádió ukrajnai szerkesztősége nyilvánosságra hozta a lehallgatott telefonbeszélgetés résztevőinek nevét. A 27 éves Roman és felesége, Olga a dél-nyugat oroszországi Orjoli területről származik.

Az újságírók megvizsgálták a két érintett közösségi médiában folytatott tevékenységét. Roman közösségi oldala zárt, viszont felesége nemrég még aktív volt a közösségi hálókon, ám április 13-án törölte az oldalát.

A tényfeltáró írás szerint a férfi 2016-ban jelentkezett az orosz nemzeti gárdához. Azt is kiderítették, hogy az egyik légideszant-egység tagjaként részt vett a Krím-félsziget 2014-es megszállásában. A katona és családja 2018-ban települt át az Oroszország által annektált Krím-félszigetre. Az orosz offenzíva első napjaitól Herszon megyében harcol.

Az oknyomozó újságírók a telefonszám birtokában felhívták a férfit, aki azt állította, hogy az ukrán titkosszolgálat által lehallgatott felvételen nem az ő hangja hallható. A nőt is megkeresték, aki azt közölte, hogy férje sebesülést szenvedett, és a szevasztopoli katonai kórházban kezelik. Azt azonban nem tudta megmondani, pontosan melyik egészségügyi intézményben ápolják a férjét. Ugyanakkor a riport szerzői szerint a hangfelvételen és a telefonban hallható személyek hangja egyértelműen megegyezik.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó