Kijev még nem lélegezhet fel, véli a védelmi miniszter-helyettes

Oroszország továbbra sem tett le arról, hogy elfoglalja Kijevet és leigázza egész Ukrajnát, figyelmeztetett az ukrán védelmi tárca helyettese.

Hanna Maljar szerint amennyiben az orosz csapatok sikerrel járnak Kelet-Ukrajnában, újra megpróbálhatják bekeríteni Kijevet. Erre utaló figyelmeztetésnek tartja azt is, hogy folyamatosak a légicsapások fővárosi célpontok ellen, ami miatt nem lehet nyugalomban az ottani lakosság. Az elmúlt napok éjjeli rakétatámadásai miatt a főváros vezetése is arra szólított fel, hogy ne siessenek a visszatéréssel azok a kijevi lakosok, akik a háború első napjaiban menekültek el. Ennek ellenére naponta 40-50 ezren térnek vissza Kijevbe, a bevezető utakon hatalmas torlódások vannak.

Naponta 40-50 ezer ember tér vissza Kijevbe

A védelmi minisztérium helyettes vezetője úgy látja, hogy bár most is intenzív szakaszában van a bő másfél hónapja zajló háború, de a leghevesebb harcok még csak ezután következnek majd. Kijelentette: “…ha azt nézzük, mit szerettek volna elérni az orosz csapatok, és hogy mit sikerült megakadályozni az ukrán haderőnek, akkor egyértelműen az ukrán hadsereg teljesít jobban.”

Kiderült, mi akadályozza az orosz csapatok megindulását Donbászon

Forrás:
KISZó/Unian

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó