Az IMF vezetője elmondta, szerinte hogyan kell helyreállítani Ukrajna versenyképességét

Ukrajna újjáépítése szempontjából nagyon fontos, hogy nemzetközi partnerei folyamatos gazdasági támogatást nyújtsanak számára – jelentette be Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) ügyvezető igazgatója.

“A folyamatos gazdasági támogatás fontos Ukrajna versenyképességének helyreállításához, alapjainak lerakásához” – írta Twitter-bejegyzésében Georgieva.

Mint ismeretes, Volodimir Zelenszkij államfő arról számoltbe, hogy a Nemzetközi Valutaalap ügyvezető igazgatójával, Kristalina Georgievaval tárgyalt Ukrajna pénzügyi stabilitásának biztosításáról és a háború utáni újjáépítésre való felkészülésről.

Korábban Georgieva elmondta, hogy az IMF növelte az Ukrajna megsegítésére szánt sürgősségi finanszírozás összegét, külön számlát indított Ukrajna további finanszírozása céljából, és a nemzetközi partnerekkel közösen nagyszabású erőfeszítésekre készül az ország újjáépítésére.

ÉLŐ, 16. nap – Luckot, Ivano-Frankivszkot és Dnyiprót érte légitámadás

Április 17-én Denisz Smihal miniszterelnök bejelentette, hogy az ukrán kormány küldöttsége a jövő héten Washingtonba utazik, hogy találkozzon az IMF, a Világbank és az amerikai kormányzat képviselőivel, hogy további pénzügyi támogatást szerezzen Ukrajnának.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó