Nagydobronyi kistérség: segítőszándékból jeles; Ukrajna uniós tagsága – álom vagy valóság?;  Kétélű fegyver az oroszok által tervezett donbászi offenzíva;  „Egy telefonhívás teljesen megváltoztatta az életünket!”

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 NAGYDOBRONYI KISTÉRSÉG: SEGÍTŐSZÁNDÉKBÓL JELES – A szociális konyha március 10-től látja el a rászorulókat.

👉 „EGY TELEFONHÍVÁS TELJESEN MEGVÁLTOZTATTA AZ ÉLETÜNKET!” – Magyarország támogatást nyújtott a háborúban elesett Varga Eduárd családjának.

👉 „AZ ORSZÁGHATÁROK NEM VÁLASZTJÁK EL AZ EGÉSZSÉGÜGYET, HANEM ÖSSZEKÖTIK” – Antibiotikumokkal segít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

👉 HOGY MAJD NE MONDHASSÁK… – Simon Rita publicisztikája.

👉 UKRAJNA UNIÓS TAGSÁGA – ÁLOM VAGY VALÓSÁG? – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzésében Mihajlo Selemba politológus rámutatott az, hogy Ukrajna gyorsított eljárással tagjelölti státuszt kap, az még nem jelenti azt, hogy rövid időn belül az Európai Unióba is felveszik az országot.

👉 SOKAN HAZAVÁGYNAK… CSAK NINCS HOVA – A Nagybégányi kistérségben belső ukrajnai menekültek százai kaptak ideiglenesen szállást.

👉 BLANÁR ERNŐ NEM ÉRZI MAGÁT TIPIKUS NYUGDÍJASNAK – Nyertesünk.

👉 KÉTÉLŰ FEGYVER AZ OROSZOK ÁLTAL TERVEZETT DONBÁSZI OFFENZÍVA –  A kelet-ukrajnai harcok jelentős hatással lehetnek a háború végső kimenetelére.

👉 „…A PEDAGÓGUS NE CSUPÁN AZ ESZÉT HASZNÁLJA, HANEM A LELKÉT IS” – Kulcslyuk rovatunk vendége Jávorszky Erika magyartanár és alsós tanítónő.

👉 NYUGODT ÉS FELSZABADULT LÉGKÖR MEGTEREMTÉSE A CÉL – Életképek a Szernyei Gimnáziumból.

👉 HOGYAN SEGÍTHETÜNK? – Háborús stressz a gyerekeknél és a tinédzsereknél.

👉 A PAPRIKA HAZÁJÁBAN JÓL FIZET A HÓNAPOS RETEK IS – A kereskedők nagy mennyiségben vásárolják fel a termést.

👉 AZ OROSZ–UKRÁN HÁBORÚ ÁTRAJZOLTA A SPORTÉLETET IS – Megérkeztek az első adományok az Ukrán Olimpiai Bizottsághoz.

👉 „AZ ÉLET ÉL ÉS ÉLNI AKAR…” – Hat fantasztikus tavaszi virág.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó