Éjszakai házi őrizetben várja az ítéletet a Palágykomorócon brutális kegyetlenségel meggyilkolt kislány édesanyja

2021. október 3-án szörnyű tragédia rázta meg a kárpátaljai közösséget. A délutáni órákban ugyanis a megyei rendőrség arról tájékoztatott, hogy az Ungvári járási Palágykomorócon előző nap egy 34 éves férfi részegen halálra verte 10 éves nevelt lányát. Később kiderült, hogy a gyermek édesanyja végignézte az embertelen tettet, gyermekét nem védte meg szívtelen párjától.

A rendfenntartók megállapították, hogy a gyermek megverése az édesanyja szeme láttára történt – tájékoztatott a Kárpátaljai Megyei Ügyészség.

A mostohaapa legalább 75 ütést mért a kislányra.

Az anya, lánya tehetetlenségének és sérülései súlyosságának tudatában nem tett semmit a kis Maja megmentése érdekében, sem mentőt, sem rendőrt nem hívott a helyszínre. Ehelyett egyszerűen lefeküdt aludni, ám reggelre a kislány már halott volt. Amennyiben a gyermeket időben szakképzett orvosi ellátásban részesítik, az élete megmenthető lett volna.

A megyei ügyészség jelenleg kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítja a nőt, ami a gyermek halálához vezetett.

A bíróság az édesanya számára korlátozó intézkedést, éjszakai házi őrizetet határozott meg. Az ügyészség ugyanakkor ragaszkodott az őrizetbe vételhez, és fellebbezni kíván a bírósági határozat ellen. A nő bűnössége esetén háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Jelenleg folyik az előzetes vizsgálat.

A mostohaapa különleges kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt ül a vádlottak padján. Az eljárás már folyamatban van ellene.

Folyamatos terrorban élt a meggyilkolt palágykomoróci gyermek │KISZó-háttér

Megjegyzés: az Ukrajna Alkotmányának 62. cikke értelmében bárkit, akit bűncselekmény elkövetésével vádolnak, ártatlannak kell tekinteni mindaddig, amíg bűnösségét törvényesen meg nem állapítják.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó