Családorvosok a belső menekültek ellátásában – vidéki helyzetkép; Méltán híres a Bereg-vidéki borászat; 30 éve volt a legendás ungvári ukrán–magyar

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 CSALÁDORVOSOK A BELSŐ MENEKÜLTEK ELLÁTÁSÁBAN – VIDÉKI HELYZETKÉP – Az igazi gyógyír a hazatérés lenne.

👉 KI MONDTA, HOGY NEM TUDOD MEGVÁLTOZTATNI A VILÁGOT? – Vajon mit tudunk most tenni környezetünk megóvása érdekében? – kérdeztük Molnár Ferencet, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Biológia és Kémia Tanszékének munkatársát, a Miskolci Egyetem PhD-hallgatóját.

👉 MAGYAR–UKRÁN SEGÉLYAKCIÓ A HÚSVÉT ÉS A TOLERANCIA JEGYÉBEN – A háborús térségből Kárpátaljára érkezett menekültek között 1500 magyar sonkát és ugyanannyi ukrán pászkát osztottak szét egy közös magyar–ukrán segítségnyújtási akció keretében.

👉 TÖBB TONNÁNYI ADOMÁNY BEREGSZÁSZBÓL PERVOMAJSZKIJBA – A KárpátHáz Civil Szervezet a háború idején is támogatást nyújt.

👉 BUCSÁBA IS ELJUTOTTAK A MAGYAR SEGÉLYSZÁLLÍTMÁNYOK – Az egyik adományt Zán-Fábián Sándor püspök közreműködésével indították útnak.

👉 NE GONDOLJ A HÁBORÚRA! – Horváth Sándor publicisztikája.

👉 VÉGLEG MEGFOSZTANAK AZ EXTRA SZABADNAPOKTÓL? – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzésében olvasóink mondták el a véleményüket a szabadnapok eltörlésével kapcsolatban.

👉 ÖSSZEKÖTŐK TALÁLKOZÓJA – Gazdag programot tervez a KMNE.

👉 MANCI NÉNI TARTALMASAN TÖLTI NYUGDÍJAS NAPJAIT – Nyertesünk.

👉 „…KÉT ÉV ALATT MINDENT ÚJRA LEHET ÉPÍTENI” – Olekszandr Kubrakov infrastrukturális miniszter a megrongált utakról, lerombolt épületekről beszélt.

👉 „… CSAK AZT VÁROM EL, AMIT MAGAM IS MEGTESZEK”  – Kulcslyuk rovatunk vendége Roszpopa Katalin, a Szőlősgyulai Gimnázium igazgatója.

👉 MUNKACSOPORT JÖTT LÉTRE A MENEDÉKRE TALÁLT EGYETEMI OKTATÓK MEGSEGÍTÉSÉRE – Az ungvári egyetem magyar intézetének képviselőivel is tárgyaltak.

👉 MÉLTÁN HÍRES A BEREG-VIDÉKI BORÁSZAT – „… a mai vészterhes időkben is bíznunk kell abban, hogy szülőföldünkön megéri tervezni, a jövőbe tekinteni”.

👉 30 ÉVE VOLT A LEGENDÁS UNGVÁRI UKRÁN–MAGYAR – Aki a helyszínen szurkolt, annak életre szóló élmény maradt az a meccs.

👉 A HÁBORÚ KERESZTJEI KÁRPÁTALJÁN – A több mint 60 napja tartó orosz–ukrán háborúnak számtalan, köztük sok kárpátaljai áldozata is van. Fotóriporterünk, Zunko Barnabás Ungváron, a Kálvária temetőben járt, ahol megrázó képek fogadták. Ebből tárunk most néhányat az olvasó elé.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó