Kárpátalján 500 lakást vesz az állam a menekülteknek

Az egyelőre nem világos, hogy pontosan ki és hogyan juthat ilyen lakáshoz. Jelenleg csak annyit lehet tudni, hogy a háborús övezetből áttelepült menekülteknek bérleti díjat kell majd fizetniük.

A tervek szerint 500 lakást vásárol az állam Kárpátalján, ahol a belső menekültek élhetnek – közölte ungvári sajtótájékoztatóján Viktor Mikita pénteken. A Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője hozzátette, emellett közművesített építési telkeket bocsátanak azon menekültek részére, akik hosszú távon is itt maradnának.

„Az elnöki programhoz az előre elkészített típustervek is rendelkezésre állnak. Jelenleg azt vizsgáljuk, hogy pontosan hol épüljenek fel ezek a házak.  Tisztában vagyunk azzal, hogy a menekültek többsége nem szándékozik itt maradni, de akik maradnának, és már van munkájuk, azoknak segítünk megteremteni az önálló lakhatás feltételeit” – mondta Viktor Mikita.

A kormányzó kiemelte, hogy az állam által megvásárolt lakások állami tulajdonba kerülnek. Ezekben bérleti díj fejében lakhatnak a menekültek, később meghatározzák, milyen feltételekkel vásárolhatják ki ezeket a lakásokat a bérlők.

„Kárpátalján 500 lakást vesz az állam a menekülteknek. A kormány később határoz arról, hogy pontosan ki és hogyan juthat ilyen lakáshoz” – fogalmazott a kormányzó.

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó