Lezárultak az idei tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégék biológiából, kémiából és földrajzból

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezésében immáron hatodszor kerültek megrendezésre a biológia, kémia, földrajz tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégék.  A tehetséggondozó hétvégék célja a Magyarországon megrendezésre kerülő Hevesy György kémia-, Herman Ottó biológia-, Teleki Pál földrajz-földtan versenyekre való felkészítés, valamint a résztvevők természettudományos ismereteinek elmélyítse, bővítése.

A foglalkozásokra az előző évekhez hasonlóan idén is névre szóló meghívót kaptak a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség által szervezett Szent Györgyi Albert kémia- (8. osztály), Margittai Antal biológia (7-8. osztály) és természetrajz- földrajz (7-8. osztály) versenyek 1-10 helyezettjei, akik már eddig is bizonyították a kémia, biológia és földrajz iránti szeretetüket. A meghívott tanulóknak 2022. január 10-ig volt lehetőségük visszajelezni részvételi szándékukat. Az 50 meghívottból összesen 31 tanuló élt ezzel a lehetőséggel, akik Kárpátalja alábbi oktatási intézményeit képviselik:

S.sz. Intézmény megnevezése Létszám
1. Aklihegyi Gimnázium 2
2. Beregszászi Kossuth Lajos Líceum 3
3. Beregszászi Horváth Anna Gimnázium 2
4. Beregszászi Bethlen Gábor Líceum 2
5. Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum 5
6. Mezőgecsei Kajdy Lajos Gimnázium 1
7. Munkácsi 3. Sz. II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola 1
8. Nagydobronyi Líceum 6
9. Nagydobronyi Református Líceum 5
10. Tiszabökényi Általános Iskola 2
11. Vári II. Rákóczi Ferenc Líceum 1
12. Zápszonyi Gimnázium 1
Összesen: 31

A tehetséggondozó program első hétvégéje 2022. február 18–20. között valósult meg fizikális jelenléttel a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a Szakgimnázium bázisán. Az Ukrajnában kialakult háborús konfliktus miatt a tehetséggondozó program 2022. február 25–27-re tervezett második hétvégéje elmaradt, s majd csak 2022. április 8–10. között valósult meg. A második hétvégén a biológia és földrajz foglalkozások online, a kémia foglalkozások pedig hibrid módon zajlottak, tehát a tanulók online és fizikális formában is jelen voltak. A kémia tehetséggondozó program harmadik alkalma 2022. április 12–14-én, a földrajz hétvégék harmadik foglalkozása 2022. április 23-24-én, a biológia tantárgy záró foglalkozásai pedig 2022. április 29– május 1. között valósultak meg.

A foglalkozásokon a tanulók online formában vettek részt.  Az ifjú tehetségekkel a hétvégék folyamán összesen 19 szakképzett pedagógus foglalkozott: Bak Éva (II. RF KMF Szakgimnáziuma), Gergely Lívia (II. RF KMF Földtudományi és Turizmus Tanszék), Hadar Bianka (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék), Hadnagy István (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék), Juhász Adrienn (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék), Kepics Andrea (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék), Kohut Erzsébet (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék), Kolozsvári István (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék), Linc Annamária (II. RF KMF Földtudományi és Turizmus Tanszék), Molnár Attila (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék), Molnár Erzsébet (Nagydobronyi Líceum), Molnár Ferenc (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék), Molnár Ildikó Dóra (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék), Molnár József (II. RF KMF Földtudományi és Turizmus Tanszék), Orosz Nikolett (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék), Papp Géza (II. RF KMF Földtudományi és Turizmus Tanszék), Sidó Evelin (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék), Szaniszló Szebasztián (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék), Szanyi P Lívia (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék), Tamási Renáta, Vass Gábor (II. RF KMF Biológia és Kémia Tanszék).

A program ötletgazdája és szakmai felelőse Dr. Kohut Erzsébet, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Biológia és Kémia Tanszékének tanszékvezetője. Munkáját segítették Bak Éva, a II.RFKMF Biológia és Kémia Tanszék és Papp Géza, a II.RFKMF Földtudományi és Turizmus Tanszék oktatója.

A programot a Magyar Kormány, Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó