Egyre nagyobb a tudatmódosító szerek piaca Kárpátalján │KISZó-háttér

Vidékünkön elterjedt a kannabisz és a marihuána.

Egyre gyakrabban olvashatunk kábítószert birtokló, szállító vagy termelő kárpátaljai személyekről.

Bujdosó Ivett

A megyei ügyészség kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt egy nagypaládi lakos ellen. A férfit mintegy száz tő kannabisz termesztésével, valamint különösen nagy mennyiségű kábítószer árusításával vádolják.

A nyomozás során kiderült, az ugocsai férfi a háza melletti üvegházban termesztette a kendert. Csepegtető öntözőrendszert, szellőztető berendezéseket szerelt fel, és módszeresen gondozta a növényeket. Egy részüket speciális konténerekben, a ház alagsorában termesztette. Ezután megszárította, majd további értékesítés céljából külön zacskókba csomagolta azokat.

A vádlott lakásán tartott házkutatás során a rendőrök több mint hetven tő kannabiszt és 150 kilogramm marihuánát, elektronikus mérleget, különböző eszközöket és a kábítószer csomagolásához szükséges zacskókat találtak.

A Nagyszőlősi Járási Bíróság döntése értelmében a férfi 363 ezer hrivnya óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

Az ügyész a vádlott letartóztatását követelve fellebbezett, ám indítványát elutasították.

Egy másik esetben Szolyva közelében Toyota márkájú autó sofőrjének igazoltatása közben bukkantak kábítószerre a jármű utasterében.

A rendőrség tájékoztatása szerint polenai lakos keveredett illegális kábítószer-birtoklási ügybe.

Az elkövetőt egy közeli faluban találták meg. Az autó átvizsgálása során a rendfenntartók az utastérben egy nejlonzacskót találtak, ami amfetaminhoz hasonló port tartalmazott.

A nyomozók lefoglalták a kábítószert, és szakértőt hívtak annak vizsgálatára.

A férfit 17 ezertől 51 ezer hrivnyáig terjedő pénzbírság, két év javítóintézeti munka, vagy öt évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

Az ügyekben tart a nyomozás.

Megjegyzés: Ukrajna Alkotmányának 62. cikke értelmében senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg a büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó