NB I: a Fradi mindent vitt, MTK-búcsú, Vasas-feljutás

Minden nyitott kérdésre pont került a magyar labdarúgó-élvonal hétvégi zárófordulója után. A Kisvárda történelmet írva, a Puskás Akadémiát megelőzve lett ezüstérmes, a Gyirmót mellett az MTK lett a másik kieső. A bajnoki címét már hetekkel ezelőtt bebiztosító Ferencváros bezsebelte a Magyar Kupát is.

Hiába az MTK hatalmas hajrája, a budapesti kék-fehérek sorrendben legyőzték a Zalaegerszeget, a Fradit és a Lokit is, ám késeinek bizonyult az ébredés. Mindenesetre a huszáros hajrának köszönhetően a beugró Horváth Dávid megbízott edző a helyén maradhat, szakmai igazgatónak pedig érkezik a Paksnál elismerésre méltó munkát végző Bognár György. Utóbbi kijelentés akkor is megállja a helyét, ha a kizárólag magyar játékosokra számító tolnaiak a végén eljátszották a nemzetközi kupaindulás esélyét és a Magyar Kupa fináléjában sem tudták megnehezíteni a Ferencváros dolgát, amely a Puskás Arénában 40 ezer néző előtt, a duplázó Franck Boli vezérletével 3–0-ra verték a Paksot.

A júliusban kezdődő nemzetközi színtéren az FTC a BL-selejtezőjében kezd, a Kisvárda, a Felcsút és a Videoton pedig a Konferencialigában próbálhat szerencsét.
Az NB I-től búcsúzó Gyirmót és MTK helyét a Vasas és a Kecskemét foglalhatja el, a Diósgyőr meglepetésre a másodosztályban ragadt. Az élvonal gólkirályi címét 31 találattal a paksi Ádám Martin szerezte meg, akit tavasszal már Marco Rossi szövetségi kapitány is beválogatott a válogatottba, s most is készülhet a júniusi Nemzetek Ligája-találkozókra az angolok, az olaszok és a németek ellen.

Az NB I utolsó három (31-33.) játéknapjának eredményei: Gyirmót–FTC 1–2, Kisvárda–ZTE 2–1, Fehérvár–Paks 2–2, Felcsút–Honvéd 1–2, MTK–DVSC 3–0, Zsóry–Dózsa 2–3.

Az OTP Bank Liga 2021/’22-es szezonjának végeredménye: 1. Ferencváros 71 pont, 2. Kisvárda 59, 3. Puskás Akadémia 54, 4. MOL Fehérvár 48, 5. Újpest 44, 6. Paks 43, 7. Debrecen 39, 8. Zalaegerszeg 39, 9. Budapest Honvéd 38, 10. Mezőkövesd-Zsóry 38, 11. MTK 36, 12. Gyirmót FC 32.

Forrás:
KISZó/DGY/Fotók:NSO
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó