A vb-részvételért hajt az ukrán válogatott

Amint arról már beszámoltunk, Ukrajnában befejezettnek nyilvánították a különböző osztályú bajnokságokat, ám a válogatott Szlovéniában készül az előtte álló vb-pótselejtezőre.

Olekszandr Petrakov szövetségi kapitány eddig csak a hazai játékosokra épülő válogatottja barátságos mérkőzésen 2–1-re legyőzte a német Borussia Mönchengaldbachot. Emellett az olasz Empolival és a horvát Rijekával is megmérkőznek még. A válogatott kiegészül a légiósokkal is: Andrij Lunyin kapus a Real Madridtól, a védelembe Vitalij Mikolenko (Everton), Tarasz Kacsaraba (Slavia Praha), Eduard Szobol (Bruges), a középpályára Olekszandr Zubkov (FTC), Andrij Jarmolenko (West Ham), Olekszandr Zincsenko (City), Ruszlan Malinovszkij (Atalanta), a támadósorba Roman Jaremcsuk (Benfica) és Danilo Szikan (Hansa Rostock) érkezik. Néhányan már csatlakoztak is a kerethez, de az Angliában és Olaszországban játszókra a hétvégén még bajnoki finis vár.

Ukrajna július elsején Skócia vendége lesz, amennyiben győz, öt napra rá Walesben vívhatja ki a november 21. és december 18. között sorra kerülő katari világbajnokságon való részvételt.

A háború ellenére is összeáll az ukrán fociválogatott

 

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó