Június 1-jén kezdődhet a makkosjánosi szemétfeldolgozó megépítése

A hulladékfeldolgozó üzem építése a tervek szerint június 1-jén kezdődik a beregszászi járási Makkosjánosiban – jelentette Volodimir Csubirko, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke.

Elmondása szerint a nemzetközi partnerek több mint 7 millió eurót különítettek el a projektre – írja a KISZo.news.

“Hárommillió eurót a magyar fél, ötmilliót az Európai Unió bocsátott rendelkezésre. Sikerült minden eszközt biztosítani a projekt megvalósítására. Ez közös eredmény. Létrejön az a feldolgozó üzem, amely biztosítja 200 ezer beregszászi járási lakos hulladékkezelését” – fejtette ki Csubirko.

Mint ismeretes, a projekt előirányozza, hogy a Beregszászi járás 40 településén 70 különálló szemétgyűjtő pontot létesítsenek. Az évi több mint 30 ezer tonna hulladékot feldolgozó üzem eddig egyetlen napot sem dolgozott. Teljes értékű munkájához szerves anyagok eltemetésére és komposztálására szolgáló helyek szükségesek.

Jelentős fordulat a makkosjánosi hulladékfeldolgozó ügyében

Az állami költségvetésből és pályázati forrásokból már több mint 14 millió hrivnyát költöttek a létesítmények megépítésére. Ebből az összegből egy kilométernyi bekötőutat és egy hangárt építettek, illetve hulladék befogadására alkalmas válogatósort szereltek fel.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó